Romano Fenati gaat na afloop van het seizoen de overstap maken naar de Moto2 klasse. De Italiaan zal deze overstap maken samen met zijn huidige Marinelli Rivacold Snipers Team.

In een kort bericht op haar webiste heeft het Marinelli Rivacold Snipers Team wereldkundig gemaakt dat men vanaf het komende seizoen ook actief zal zijn in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Het Italiaanse Moto3 team zal de overstap maken samen met hun huidige coureur Romano Fernati.

We are happy and proud to announce that #romanofenati will be with us also in 2018 in #Moto2. Special thanks to #MarinelliCucine for its support in this new adventure!

 “Het begon eigenlijk als een grap, maar toen hebben we onszelf overtuigd en met dank aan meneer Marinelli het idee inmiddels omgezet tot realiteit,” aldus Romano Fenati in een eerste reactie. “We zijn allen betrokken bij dit nieuwe project, we zijn echt een grote familie en vanzelfsprekend heel erg blij met deze kans. Ik kijk dan ook heel erg uit om te beginnen aan dit voor ons allen nieuwe avontuur.”

Fenati maakte tot een jaar geleden onderdeel uit van het opleidingstrject van Valentino Rossi en kwam tot en met de Oostenrijkse Grand Prix uit voor het Sky Racing Team VR46 Moto3 team. Ondanks dat de kleine Italiaan voor dit seizoen al werd genoemd als coureur voor het nieuwe Sky Racing Team VR46 Moto2 team zorgde een meningsverschil een jaar geleden op de Red Bull Ring voor een abrupt einde aan de samenwerking met Valentino Rossi.

Na de rest van het seizoen langs de kant gestaan te hebben keerde Fenati bij de start van dit seizoen terug als coureur in de Moto3 klasse met het Marinelli Rivacold Snipers Team. Vooralsnog niet onverdienstelijk want Fenati bezet op dit moment na vier tweede plaatsen en een overwinning met 128 gescoorde WK punten de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap.