In Monza staat dit weekend het jaarlijks terugkerende ‘Monza Rally Show’ evenement op het programma. Vaste deelnemer van het evenement is Valentino Rossi. Andere bekende coureurs als Mattia Pasini, Tony Cairoli en Luca Marini rijden ook mee in de rally. Na afloop van de tweede dag sprak de Racesport.nl redactie met Rossi en Luca Marini. Over de rally, de MotoGP en ook Bo Bendsneyder.

 

Na twee dagen staat Valentino Rossi aan de leiding.

“Het is mooi om dit weekend tegen competitieve rally rijders te rijden als Thierry Neuville en Andreas Mikkelsen. Ik weet niet of zij zich op dit moment nog hebben ingehouden en of dat ze zondag pas alles uit de kast zullen halen. Zelf heb ik tot nu toe wel alles gegeven. Het enige wat jammer is voor de strijd, is het feit dat Neuville en Mikkelsen één auto delen in plaats van met twee auto’s deel te nemen aan het evenement,” aldus Rossi zaterdag na afloop van de tweede dag.

De rally is voor de negenvoudig wereldkampioen tevens het laatste evenement van het jaar. Na de test sessie in Maleisië afgelopen week, werd er gerekend op een vermoeide coureur maar niets bleek minder waar. Rossi oogde fit, iets waar de Italiaan wel een antwoord op had: 

“Ik ben natuurlijk blij dat ik na dit weekend eindelijk mijn winterstop in kan gaan. Echter moet daarbij gezegd worden dat ik dit jaar veel minder vermoeid ben dan dat ik aan het einde van het afgelopen seizoen was. Ik heb een uitstekende test achter de rug en vermaak me hier dit weekend dan ook prima. We hebben ook de fysieke trainingen wat aangepast dit seizoen, dus wellicht heeft dat ervoor gezorgd dat ik nu aan het eind van het seizoen nog steeds zowel fysiek als mentaal fit ben.”

Natuurlijk werd er niet alleen over de rally gesproken maar ook over de MotoGP. Volgend seizoen zou het laatste jaar van de 9-voudig wereldkampioen kunnen worden. Als het aan de Italiaan ligt, zal hij er volgend jaar 10 op zijn naam hebben staan:

“Mijn doel in 2018 is nog altijd om de tiende titel binnen te halen. Het wordt wel steeds moeilijker maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik nogmaals de wereldkampioen kan worden.”

Deze week gaf ‘The Doctor’ ook al een jaarlijks terugkerend interview aan het wel bekende Italiaanse radiostation Radio DeeJay. Daarin vergeleek hij onder meer Max Verstappen met Johann Zarco. Dat deed hij later in een ander interview nog eens door ook Max en Marc Marquez als zelfde type coureur neer te zetten. Daarom was het tijd voor Racesport.nl om Rossi ook zijn mening te vragen over de andere Nederlander die actief is binnen het MotoGP wereldkampioenschap, Bo Bendsneyder.

“In mijn ogen is Bo echt een heel snelle coureur, hij is een groot talent. Het probleem is dat hij te lang was voor een Moto3 machine. In de Moto2 gaat hij meer tot zijn recht komen en zal hij zelf ook veel meer plezier beleven aan het racen. De motor in de Moto2 klasse is simpelweg veel meer geschikt voor zijn lichaam.”

 

Een mening die ook Rossi’s half-broertje Luca Marini kon bevestigen.

“Bo ging zelfs al als een speer tijdens de afgelopen tests! Volgens mij heeft met het Tech3 Racing team een ideaal team gevonden met een goede motor. Ik denk dat het probleem van hem in de Moto3 was dat hij te lang was voor de machine. Daardoor kwam zijn talent niet helemaal naar boven. Daarnaast vind ik hem een heel aardige gast, die heel rustig en gefocussed over komt in het paddock. Zelf hoop ik volgend seizoen natuurlijk veel duels met hem uit te vechten om de eerste plekken. Dat zal ik bij het Sky VR46 Team doen, iets wat me heel interessant lijkt en ik voel dan ook geen extra druk om voor het team van mijn broer uit te gaan komen. Het eerste jaar zal wel weer even aanpassen worden, maar in het tweede jaar bij het team hoop ik echt mee te doen voor de prijzen.”

Zondag staat de laatste dag van de show op het programma. Rossi gaat de dag in als leider van het klassement. Marini staat derde zijn categorie, hij vecht een strijd uit met Andrea Locatelli. Pasini staat negende en Tony Cairoli zit met een achterstand van slechts 2,3 seconde Rossi nog op de hielen om te titel te winnen.

Het evenement is zondagmiddag van 14.10-16.55 uur live te volgen via Ziggo Sport Racing HD (Ziggo kanaal 404).

Meer info: Monza Rally Show

 

Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen  

 

Met dank aan: Aaron Deckers