Alvaro Bautista en Fabio Quartararo zijn enige de twee overgebleven kandidaten die in aanmerking komen voor het tweede zitje bij het SIC Yamaha MotoGP Team. Eén van deze twee coureurs wordt komend seizoen de nieuwe teamgenoot van Franco Morbidelli binnen het nieuw te vormen Yamaha MotoGP satellietteam.

Ondanks dat er nog geen mededelingen zijn gedaan over de rijderssamenstelling van het nieuw te vormen SIC Yamaha MotoGP Team is het zo goed als zeker dat Franco Morbidelli na dit seizoen de overstap zal maken van Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS en uit gaat komen voor het nieuwe door het Sepang International Circuit en Petronas gefinancierde MotoGP team.

De tweede plaats binnen het team, die in eerste instantie bedoeld was voor Dani Pedrosa maar sinds kort vacant is aangezien de huidige Repsol Honda coureur het aanbod naast zich neerlegde en na dit seizoen zijn helm aan de wilgen zal hangen, is voor veel coureurs momenteel een zeer gewilde mogelijkheid om in de MotoGP klasse actief te blijven of juist de stap te maken naar de koningsklasse.

Vele namen deden de afgelopen weken al de ronde. Zo werden o.a. de huidige MotoGP coureurs Bradley Smith en Scott Redding veelvuldig genoemd, viel de naam van huidig KTM MotoGP testcoureur Mika Kallio regelmatig en werd ook Nederlander Michael van der Mark in verband gebracht met een mogelijke kandidaat.

Vrijdagochtend op de Sachsenring bracht Jorge Martinez iets meer duidelijkheid. De Spanjaard, die zijn twee MotoGP starts (Angel Nieto Team) inleverde en beschikbaar stelde aan de Maleisische investeerders en bij het nieuwe MotoGP Team betrokken wordt als sportief adviseur, liet tegenover de Spaanse TV zender Movistar weten dat er momenteel nog twee opties zijn voor het tweede zitje.

“Er worden op dit moment twee opties overwogen, Alvaró Bautista en Fabio Quartararo. We zullen zien waar het eindigt. Aan de ene kant heb je een jonge rijder met weinig ervaring, aan de andere kant eentje met veel ervaring die voor veel fabrikanten gereden heeft. Voor mij persoonlijk is de keuze duidelijk maar we zullen nog even moeten afwachten. Alvaró verdient nog een jaar met een goed team zoals dit, maar het is niet aan mij. Quartararo is nog jong en heeft ongelofelijk veel talent. In het verleden was hij nog weleens een beetje te wisselvallig maar de afgelopen twee Moto2 races heeft hij uitstekend gepresteerd (winst in Catalunya en tweede tijdens de Motul TT Assen). Morbidelli is wel duidelijk al moet ik wel zeggen dat deze deal ook nog niet rond is. De komende weken zal er meer duidelijk worden en mijn verwachting is dat alles tijdens de volgende Grand Prix in Brno rond zal zijn.”

Als beoogd teammanager wordt Nederlander Wilco Zeelenberg genoemd terwijl er ook voor voormalig Grand Prix coureur en huidig SIC Moto2 en Moto3 teammanager Johan Stigefelt een belangrijke rol binnen het management weggelegd zal zijn.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

 

Handige links Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag