Valentino Rossi beëindigde vrijdag de driedaagse MotoGP test op het Phillip Island Grand Prix Circuit met een twaalfde tijd algemeen. Een prestatie waarmee de negenvoudig wereldkampioen na afloop zeker niet tevreden mee was.

Na een succesvolle test op het Sepang International Circuit begon Valentino Rossi woensdag op het circuit van Phillip Island vol vertrouwen aan de tweede officiële MotoGP test van 2017.

Na de eerste dag afgesloten te hebben met een tweede tijd achter Repsol Honda coureur Marc Marquez verliepen de tweede en derde dag niet helemaal naar wens voor de Movistar Yamaha MotoGP coureur. Terwijl zijn nieuwe teamgenoot Maverick Viñales steeds beter rond ging en tijdens de tweede en derde dag iedereen te snel af was ondervonden Rossi en zijn crew de nodige problemen bij het vinden van de juiste afstelling.

Na de tweede dag als achtste te hebben afgesloten moest de Italiaan vrijdag tijdens de derde en afsluitende dag genoegen nemen met de elfde rondetijd van de dag en een twaalfde plaats op de samengestelde lijst.

 

Valentino Rossi, Movistar Yamaha MotoGP, snelste ronde 1’29.470, twaalfde:

“Vandaag hebben we veel gewerkt aan de snelheid voor het tweede deel van de race, dit omdat we hier het afgelopen seizoen vaak het grootste probleem hadden. We hebben iets totaal anders geprobeerd, maar uiteindelijk wisten we ons niet veel te verbeteren en dus zullen we iets anders moeten gaan proberen. Ik denk dat de motor een aantal goede aspecten heeft, speciaal het motorblok, maar het moge duidelijk zijn dat deze test aanzienlijk moeilijker voor mij was dat de vorige test in Sepang. Ik ben niet heel blij en we zullen moeten proberen het beter te doen.”

 

Handige links MotoGP test Phillip Island

Volledige uitslagen
Fotoverslag