Michael van der Mark is door Yamaha opgeroepen om tijdens de eerstvolgende Grand Prix in Aragon als vervanger op te treden van de geblesseerde Valentino Rossi. Dit nieuws heeft Yamaha maandag middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt.

Michael van der Mark gaat in Aragon zijn debuut maken als MotoGP coureur. De Rotterdammer, normaalgesproken actief in het World Superbike kampioenschap als coureur bij het Pata Yamaha Official WorldSBK Team, is door Yamaha aangewezen om tijdens de eerstvolgende Grand Prix in Aragon als vervanger op te treden van de geblesseerde Valentino Rossi..

De Nederlander kreeg de voorkeur boven de overige drie kandidaten, te weten de Japanse Yamaha testcoureurs Kohta Nozane en Katsuyuki Nakasuga en Van der Mark’s teamgenoot Alex Lowes.

Michael van der Mark: “Ik ben heel erg blij om de kans te krijgen om de YZR-M1 te rijden tijdens het MotoGP weekend in Aragón . Ik heb nog nooit eerder een MotoGP-fiets gereden, dus dit zal voor mij een compleet nieuwe ervaring zijn. Ik ben erg benieuwd hoe het voelt om op zo’ n machine te rijden. Ik realiseer me dat het niet gemakkelijk zal zijn om direct een officiële training in te gaan zonder vooraf getest te hebben. Toch ben ik Yamaha zeer dankbaar voor deze kans. Ik ben er zeker van dat het een geweldige leerervaring zal worden.”

Alvorens het zover is zal Van der Mark komend weekend eerst nog in actie komen tijdens de Portugese World Superbike ronde op het circuit van Portimâo.