Het MotoGP evenement op de Sachsenring staat een onzekere toekomst te wachten. In een door de ADAC – die de rechten op de Grand Prix voor Duitse motorfietsen bezit – uitgegeven verklaring maakt men bekend dat men het contract met het circuit heeft beëindigd.

De Duitse Grand Prix in 2018 gaat zoals gepland door op de Sachsenring, maar de ADAC,  die een contract heeft met Dorna tot 2021, is inmiddels in gesprek met enkele andere Duitse circuit voor het organiseren van de Duitse ronde van het MotoGP paddock vanaf het seizoen 2019. Het niet nakomen van de gemaakte afspraken zou ten grondslag liggen aan deze beslissing.

Als reactie op het door de ADAC uitgebrachte persbericht geeft het management van de Sachsenring aan dat ze ‘onmiddellijk met Dorna in gesprek zullen gaan’ om te proberen het evenement, dat een van de meest bezochte van het seizoen is, te behouden.

De Duitse Grand Prix wordt sinds 1998 verreden op de Sachsenring, eerder vond het evenement plaats op de Nürburgring en op het Hockenheim ring circuit.

De volledige (vertaalde) verklaring:
Namens SRM (Sachsenring-Rennstrecken-Management GmbH) wordt hierbij bevestigd dat ADAC München het contract als organisator van de Grand Prix Deutschland (Motorrad) vanaf 2019 bij brief van 24-05-2018 aan de Sachsenring heeft opgezegd.

De SRM wil met dit persbericht duidelijk maken dat wij te allen tijde hebben voldaan aan alle voorwaarden die Dorna Sports, de internationale rechtenhouder van het MotoGP wereldkampioenschap, heeft gesteld aan de realisatie van een Grand Prix en dat wij deze ook in de toekomst zullen kunnen vervullen.

Er kan niet worden voldaan aan de aanvullende voorwaarden van de ADAC München, die deel uitmaken van de overeenkomst tussen SRM en ADAC München.

Zowel het management van de SRM als de aandeelhouders en de regio Saksen willen benadrukken dat zij zich zullen blijven inspannen om ervoor te zorgen dat de Grand Prix in 2019 en daarna aan de Sachsenring kan plaatsvinden. Hiervoor gaan we direct in gesprek met Dorna Sports.

De Grand Prix van Deutschland 2018 valt niet onder de opzegging en zal van 13 tot en met 15 juli op de Sachsenring plaatsvinden.

Wij vragen uw begrip voor het feit dat wij om juridische redenen geen informatie kunnen en willen geven over de contractuele inhoud tussen SRM en ADAC München.