KTM MotoGP testcoureur Mika Kallio zal in 2018 vijf keer in actie komen middels een wildcard. De Oostenrijkse motorenfabrikant had dit verzoek ingediend bij de Grand Prix commissie, een verzoek dat tijdens een recente bijeenkomst is ingewilligd.

De Fin Mika Kallio zal in 2018 tijdens de Grand Prix weekenden op de circuits van Jerez, Catalunya, Sachsenring, Spielberg en Aragon middels een wildcard aan de start verschijnen in de MotoGP klasse.

KTM mag gedurende het seizoen 2018 maximaal zes wildcards inzetten, dit in tegenstelling tot de reguliere MotoGP teams die maximaal drie keer gebruik mogen maken van een wildcard. (Lees: De regel is dat fabrikanten met concessies (KTM, Suzuki en Aprilia) de mogelijkheid hebben om zes keer per seizoen een wild-card in te zetten, voor de andere fabrikanten (Honda, Yamaha en Ducati) is dit drie keer). De Oostenrijkse motorenfabrikant diende echter voor vijf Grand Prix weekenden een verzoek in, een verzoek welke tijdens een recente bijeenkomst van de Grand Prix commissie is gehonoreerd.

Een pleister op de wonde voor de inmiddels 35-jarige Fin die gedurende het afgelopen seizoen nog duidelijk te kennen gaf dat hij voor 2018 zijn zinnen gezet had op een terugkeer als vaste coureur in de koningsklasse. Voor de KTM MotoGP testcoureur leek hier ook enige tijd uitzicht op toen de positie van de Brit Bradley Smith onder druk stond binnen het Red Bull KTM Factory Racing Team. KTM baas Pit Beier koos er uiteindelijk voor Smith het vertrouwen te geven en net als in 2017 met Smith en Pol Espargaró het tweede jaar actief te zijn in de MotoGP categorie.

Gedurende het afgelopen seizoen kwam Kallio vier keer in actie middels een MotoGP wildcard optreden. Tijdens deze vier races op de Sachsenring, Red Bull Ring, Motorland Aragon en het Ricardo Tormo Circuit in Valencia wist de Fin 11 WK punten te scoren waarbij een tiende plaats op het thuiscircuit van KTM in Oostenrijk zijn beste klassering was.

Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen