Motorrijder (57) overleden na crash op Circuit Zolder

9502
peter-de-winne
Peter De Winne tijdens het beoefenen van zijn favoriete hobby | foto© Motorsportschool Zolder

Donderdagmiddag 06 juni vond er op Circuit Zolder een ernstig ongeval plaats. Bij het ongeval, dat even voor 15:00 uur plaatsvond, is een 57-jarige coureur uit het Belgische Wetteren om het leven gekomen.

Het eenzijdige ongeval vond plaats tijdens een internationale circuitdag. De 57-jarige coureur schoot na het start en finish gedeelte in de eerste bocht van het Belgische circuit rechtdoor en raakte daarbij vol de vangrail. De hulpdiensten waren vervolgens snel ter plaatse, maar medische hulp mocht niet meer baten. De coureur overleed volgens het vrijgegeven politiebericht ter plaatse aan zijn verwondingen.De organisatie heeft bevestigd dat de om het leven gekomen coureur Peter De Winne is uit het nabijgelegen Wetteren, een zeer gewaardeerd lid van de Motorsportschool Zolder familie.

Motorsportschool Zolder: “Vandaag nemen we afscheid van Peter De Winne, een ervaren rijder en vriend die mee aan de basis lag van onze Club MET races. We zoeken troost in het feit dat hij zijn favoriete activiteit aan het beoefenen was samen met zijn motorvrienden. Veel sterkte aan alle familie en vrienden.

De politie Beringen-Ham-Tessenderlo doet momenteel onderzoek naar de omstandigheden en oorzaak van het ongeval. Het slachtoffer stond zoals in het rapport te lezen is bekend als een zeer ervaren coureur met meer dat 30 jaar circuit ervaring.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.