De Spaanse afdeling van Riders for Health, Motos Solidarias, is het seizoen 2005 uitstekend begonnen met een inzamelingsactie tijdens de eerste MotoGP trainingsdag, gisteren op het circuit van Jerez.

De organisatie, die in Afrika dagelijks levens redt met het opzetten en onderhouden van een transportnetwerk voor artsen en verpleegkundigen, die hierdoor de basis medische zorg kunnen bieden in afgelegen gebieden van Zimbabwe, Gambia, Nigeria en de Democratische Republiek Congo, verzamelde gisteren geld in door een selecte groep toeschouwers de kans te bieden bij de opbouw van de Paddock aanwezig te zijn.

De geboden activiteiten van de afgelopen donderdag boden ook de gelegenheid om deel te nemen aan de ÒMotoGP ExperienceÓ,een rit op het 4,423km lange circuit, met diverse coureurs achter de offici‘le MotoGP safety car, en daarnaast ook een lunch, georganiseerd door cateringbedrijven uit Montecastillo . De deelnemers mochten ook aanwezig zijn bij een fotosessie in de pitstraat, waarbij rijders uit alle klassen betrokken waren en waar men ook kennis kon maken met ŽŽn van de oprichters van Riders for Health, Randy Mamola.

Met deze eerste inzamelingsactie van het jaar kon Motos Solidarias hun opbrengst van ongeveer Û10,000, in vergelijking tot vorig jaar, verdubbelen.

BRON: Dorna Sports
Vertaling: Harry Haddering