Op zondagmiddag heeft Jules Cluzel de WorldSSP race op het TT Circuit Assen gewonnen. De Fransman was in een spectaculaire strijd het sterkst voor Randy Krummenacher die vanaf de laatste startplaats moest komen. De derde plaats werd behaald door Raffaele de Rosa, Nederlander Rob Hartog eindigde op een knappe zevende plaats. Wayne Tessels finishte als dertiende, Vasco van der Valk als achttiende en Jaimie van Sikkelerus kwam door een crash niet aan de finish. 

Vlak voor de warm-up ronde werd Randy Krummenacher van de grid gehaald aangezien zijn Yamaha te maken kreeg met een technisch probleem. Hierdoor moest de Zwitser de race achteraan het veld beginnen.

Een slechte start was er voor polesitter Sandro Cortese. De Duitser leek zich verkeken te hebben en verloor veel plaatsen. Voor Lucas Mahias gold het tegenovergestelde; de Fransman kwam goed weg en nam de leiding in handen voor Cluzel en Caricasulo. Nederlander Rob Hartog kwam ook goed van zijn plaats en had de achtste plaats in handen in de openingsronde. Voor Jaimie van Sikkelerus kwam de race al snel ten einde, de Nederlander ging ter hoogte van De Bult onderuit.

Cluzel wachtte niet lang en nam de leiding over van zijn landgenoot Mahias. Achter het tweetal waren het Caricasulo, Cortese, De Rosa en Stapleford. Ook Hartog boekte progressie en klom naar de zevende plaats. Voor het Puccetti Kawasaki team sloeg het noodlot toe aangezien Hikari Okubo en Sheridan Morais beide in de Strubben onderuit gingen. Ze konden hun weg nog wel vervolgen maar een goede klassering zat er niet meer in.

Inmiddels was Krummenacher al flink naar voren gekomen en kwam aan het achterwiel van Hartog. De Zwitser was duidelijk sneller en ging zonder al te veel moeite voorbij aan de Nederlander.

In de zevende ronde was het nog altijd Cluzel aan het veld met Mahias, De Rosa, Cortese en Caricasulo daar kort achter. Een seconde daar achter reed Stapleford met daar weer Krummenacher achter die richting de kopgroep reed. Hartog viel wat terug en werd een prooi voor de groep achter zich. Echter ging Kyle Smith, die de Nederlander inmiddels voorbij was gegaan, onderuit in de Strubben.

Krummenacher stootte door en maakte flinke stappen naar voren. In de twaalfde ronde kwamen Mahias en Caricasulo met elkaar in contact in de GT waardoor de Zwitser zonder moeite voorbij kon gaan aan het tweetal. Voor Caricasulo ging het in de daaropvolgende mis aangezien de hij op hoge snelheid onderuit ging in de Ruskenhoek; het leek erop dat de Italiaan werd aangetikt door Stapleford. Zijn Yamaha kwam terug de baan op maar eindigde uiteindelijk veilig in de grindbak.