Voor de WorldSSP coureurs stonden er vrijdag op het TT Circuit Assen twee vrije trainingen op het programma. Glenn van Straalen, Rob Hartog, Wayne Tessels en Jaimie van Sikkelerus hielden de Nederlandse eer hoog. Onderstaand hun reacties na afloop van de eerste dag.

Glenn van Straalen, Rob Hartog en Jaimie van Sikkelerus zijn dit seizoen als vaste deelnemers actief in het WorldSSP kampioenschap. Dit weekend in Assen krijgt heeft het drietal gezelschap van Wayne Tessels, de SWPN / Zorgeloos Kind coureur staat op het TT Circuit Assen met een wildcard aan de start.

Van Straalen was vrijdag met de tiende rondetijd de best geklasseerde landgenoot voor Hartog (14), Tessels (17) en Van Sikkelerus (21). Na afloop van de eerste dag vroegen we het drietal om een reactie.

Glenn van Straalen (P10): “We hebben een goede dag gehad. In de eerste training waren de rondetijden niet slecht, maar ging het nog niet helemaal soepel. In de tweede training ging het beter en ik ben erg tevreden over mijn constante rondetijden. Ik kijk uit naar morgen en ga ervoor om in de Superpole ook rond deze positie te eindigen.”

Rob Hartog (P14): “We hebben ons vanmiddag goed herpakt na de crash in de ochtend. Het gevoel met de motor hebben we verbeterd en weten ook welke kant we op moeten met de afstelling. Gezien de omstandigheden sluiten we de dag goed af. Ik weet dat er meer in zit en het vertrouwen is er dat we morgen het weekend een goed vervolg kunnen geven!”

Wayne Tessels (P17): “We kijken terug op een positieve eerste dag. Tijdens de eerste vrije training reden we meteen een prima rondetijd (13e). Voorafgaand aan de tweede sessie hadden we een paar kleine veranderingen gedaan, maar daar waren we niet helemaal tevreden mee. We zijn daarna teruggegaan naar de eerste setting en vervolgens waren we veel constanter. Ik denk wel dat er nog ruimte is voor verbetering, een 39er moet in mijn ogen mogelijk zijn. We moeten echter niet vergeten dat we het dit weekend moeten doen met een stock motor (IDM spec.) en als we dit in ogenschouw nemen dan denk ik dat we er niet slecht bijstaan.”

Jaimie van Sikkelerus (P21): “Het was niet de gewenste eerste dag in Assen. We zijn nog zoekende naar de juiste afstelling en het gevoel met de motor. Hopelijk kunnen we morgen een stap voorwaarts te maken!”

 

 

 

 

Handige links Motul Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App