Scott Deroue heeft op vrijdagmiddag de tweede vrije training als snelste afgesloten. Zijn 1’50.887 was ook meteen de snelste tijd van de dag. Achter hem waren het Koen Meuffels en Mika Perez die tweede en derde werden. De andere Nederlanders waren Van Straalen (12), Schotman (20), Koopman (21), Khan (30), Overbeeke (33), Merckelbagh (34) en Damen (40).

Op een nog bijna tropisch warm TT Circuit Assen ging rond de klok van 17.00 uur de tweede vrije training van de WorldSSP 300 van start. Vanaf het begin was het Koen Meuffels die liet zien dat hij deze vrijdag bij de snelste mannen behoorde. Hij wist zijn tijd van vrijdagmorgen nog niet te verbeteren.

Mika Perez was de eerste die wel zijn eigen tijd verbeterde en daarmee naar de derde plaats kwam. De eerste 1’50er van de dag werd gereden door Ana Carrasco. De Spaanse zette met nog een kwartier op de klok een 1’50.967 en kwam daarmee naar P1.

Glenn van Stralen en Robert Schotman hadden met nog tien minuten op de klok hun snelste tijd van de ochtend ook nog niet weten te verbeteren en reden op dat moment op een respectievelijk tiende en twintigste positie.

Uiteindelijk wist alleen Scott Deroue in zijn laatste ronde de tijd van Meuffels te verbeteren, met een 1’50.887.

Achter Deroue waren het Meuffels, Carrasco, Perez en Loureiro die de top vijf compleet maakten.

De top tien bestond verder uit Hendra Pratama, Herrera, Rovelli, Kalinin en Sanchez.

Glenn van Straalen werd twaalfde, Robert Schotman twintigste, Dennis Koopman eenentwintigste, Ryan Vos vierentwintigste, Whalid Khan dertigste, Joep Overbeeke drieëndertigste, Milan Merckelbagh vierendertigste en Bibi Damen sloot de dag als veertigste af.

In samengestelde tijden bestaat de top tien uit Deroue, Meuffels, Carrasco, Perez, Loureiro, Hendra Pratama, Herrera, Rovelli, Kalinin en Sánchez. De Nederlanders staan dan als volgt: Van Straalen (12), Schotman (20), Koopman (21), Vos (24), Khan (30), Overbeeke (33), Merckelbagh (34) en Damen (40).

Handige links Motul Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Toegangsprijzen & informatie TT Circuit Assen
Openbaar vervoer WK Superbikes
Weersverwachting Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag