In de eerste vrije training op het TT Circuit Assen voor de WorldSSP klasse heeft Randy Krummenacher de snelste tijd gereden. De Duitser was in een met rode vlag onderbroken sessie door een crash van Anthony West het snelst voor Sandro Cortese en Jules Cluzel en Rob Hartog met knappe vierde tijd, Wayne Tessels noteerde de negentiende tijd, Jaimie van Sikkelerus kwam naar de 24e tijd voor Vasco van der Valk op de 25e plaats. 

Onder de Nederlandse zon gingen de World Supersport coureurs vrijdagochtend voor het eerst de baan op. Winnaar van de race in Aragón, Sandro Cortese, ging in de beginfase goed van start en noteerde al gauw de snelste tijd. Ook Cluzel, Mahias, Krummenacher en Nederlander Rob Hartog wisten snel hun tempo te vinden op de Drentse heide en noteerden een aantal goede rondetijden.

Met acht minuten te gaan werd de rode vlag gezwaaid aangezien Anthony West met zijn Kawasaki ZX-6R onderuit ging ter hoogte van de Geert Timmer bocht. De Australiër verliet met een ambulance de baan maar was bij kennis en werd naar het medical centre gebracht voor een uitgebreide controle.

De sessie kon na ruim een kwartier weer vervolgd worden en het was Krummenacher die met een 1’38.527 het snelst was. Achter de Zwitser waren het Cortese, Cluzel en een indrukwekkende Rob Hartog. Verder waren het Mahias, Tuuli, Stapleford, De Rosa, Smith en Caricasulo in de top tien.

Wayne Tessels noteerde de negentiende tijd, Jaimie van Sikkelerus kwam met enkele technische problemen naar de 24e tijd voor Vasco van der Valk die kampte met schakelproblemen op de 25e plaats.

 

Handige links Motul Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Toegangsprijzen & informatie TT Circuit Assen
Openbaar vervoer WK Superbikes
Weersverwachting Assen
Fotoverslag – donderdag