In de eerste vrije training voor de World Supersport 300 klasse was het Nederlander Koen Meuffels die de snelste rondetijd wist te rijden voor landgenoten Robert Schotman en Glenn van Straalen. De overige Nederlanders waren Deroue (8), Khan (10), Vos (20), Koopman (22), Overbeeke (30), Merckelbagh (35) en Damen (40)

Onder strakblauwe luchten en op een warm TT Circuit Assen werd op vrijdagochtend de eerste vrije training voor de World Supersport 300 klasse verreden.

Donderdagmiddag werd besloten dat de Kawasaki’s maar liefst 1150 toeren in moesten leveren en de KTM’s 600 toeren. De Yamaha’s kregen er 100 bij waarmee er gehoopt wordt het verschil tussen de merken te verkleinen. Voor het eerst werd er op vrijdagochtend dus gereden met deze nieuwe toerenaantallen.

Het was winnaar van de race in Aragón Koen Meuffels die met een 1’51.072 het snelst was op zijn KTM RC 390 R met een marge van 0.335 naar landgenoten Robert Schotman en Glenn van Straalen in de top drie. De Nederlanders waren vanaf het begin al snel aangezien in de eerste tien minuten de top vijf volledig uit Nederlanders bestond. 

Verder waren het Perez, Kalinin, Carrasco, De La Vega, Scott Deroue, Herrera en Walid Khan in de top tien.

Ryan Vos noteerde de twintigste tijd, Dennis Koopman de tweeëntwintigste, Joep Overbeeke de dertigste, Milan Merckelbagh de vijfendertigste en Bibi Damen de veertigste.

 

Handige links Motul Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Toegangsprijzen & informatie TT Circuit Assen
Openbaar vervoer WK Superbikes
Weersverwachting Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag