Motul Dutch Round: Rea leidt FP2, Van der Mark tiende

18
michael-van-der-mark
Michael van der Mark | foto© Racesport.nl - Rene Vos

In de tweede vrije training was het Jonathan Rea die de snelste rondetijd wist te rijden op het TT Circuit Assen voor Tom Sykes en Marco Melandri. Red Bull Honda coureur Jake Gagne kwam hard ten val op hoge snelheid bij het uitkomen van Meeuwenmeer. 

Zoals ook in de eerste vrije training te zien was, was het wereldkampioen Jonathan Rea die meteen vanaf de start snel onderweg was. Ook Kawasaki-teamgenoot Sykes en Nederlander Michael van der Mark konden het tempo goed volgen en waren snel op het TT Circuit.

Met ruim een kwartier te gaan was het Jake Gagne die zwaar onderuit ging. De Amerikaanse coureur, in dienst van het Red Bull Honda team dat gerund wordt door Ten Kate, kwam bij het uitkomen van Duikersloot richting Meeuwenmeer naast de kerbstones waardoor zijn achterband de grip verloor en de 25-jarige coureur met hoge snelheid van zijn Honda CBR1000RR Fireblade SP2 werd gesmeten. Het vizier van zijn helm kwam los waardoor Gagne met open helm door de grindbak vloog en zijn Honda met een harde klap tegen de bandenstapel tot stilstand kwam. Hij leek ongedeerd maar was zichtbaar aangeslagen door de harde klap.

Uiteindelijk was het Rea met een 1’35.630 die het snelst was voor Sykes en Melandri. Achter het drietal waren het, Torres, Savadori, Fóres, Baz, Lowes, Davies en Van der Mark in de top tien.

 

Handige links Motul Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Toegangsprijzen & informatie TT Circuit Assen
Openbaar vervoer WK Superbikes
Weersverwachting Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag