Maar liefst 28 Dutch TT gangers hebben zondag op de toegangswegen naar en van het TT Circuit Assen hun rijbewijs moeten inleveren. Dit nieuws heeft een woordvoerder van de politie maandag na afloop van de Motul TT Assen bekendgemaakt.

Er werd door de politie gesurveilleerd op de A28, A7, A32, N33, N371, N48 en N375. Naast snelheidsovertredingen gaf de politie ook bekeuringen voor inhalen over een doorgetrokken streep, rechts inhalen, niet handsfree bellen in de auto, keren op de weg, rijden op een vluchtstrook, onjuiste kentekenplaat, negeren rood kruis en het vervoeren van iemand in de laadruimte.

28 bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze meer dan 50 kilometer per uur te hard reden. Eén van hen overschreed de snelheidslimiet met maar liefst 79 kilometer.

Wheelie
In totaal hebben agenten 155 processen-verbaal opgemaakt. Een motorrijder kreeg een prent omdat hij op de snelweg een wheelie maakte. Toch waren volgens de politie de meeste bekeuringen voor automobilisten. Mogelijk hielden motorrijders zich in vanwege het slechte weer.

De politie grijpt het Dutch TT weekend in Assen ieder jaar aan voor verkeershandhavings acties. De controles duurden tot in de loop van zondagavond.

 

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag sfeer

Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag
Fotoverslag zondag