Aan de vooravond van de Motul TT Assen vond er op donderdagmiddag in de binnenstad van Assen een promotie-evenement plaats. Enkele Grand Prix coureurs kregen een bokstraining van wereldkampioene Sarèl de Jong en pro-bokser Ben Tingen,

Het waren Scott Redding, Hafizh Syahrin, Fabio Quartararó, Bo Bendsneyder, Enea Bastianini en Marco Bezzecchi die op donderdagmiddag in de binnenstad van Assen te vinden waren voor een een boks- en martial arts training van Sarèl de Jong en Ben Tingen.

Verdeeld over twee groepen kregen de coureurs de kans om beide vormen van sport te beoefenen. Syahrin, Quartararó en Bezzecchi startten met kickboksen terwijl Redding, Bendsneyder en Bastianini het gewone boksen leerden kennen.

De coureurs werden in dit eerste gevecht op scherp gezet voor de gevechten die dit weekend ongetwijfeld nog zullen volgen. Ook ontvingen de coureurs enkele giften van burgemeester Marco Out en een aandenken van het evenement van De Jong en Tingen. Het eerstvolgende gevecht dat de coureurs nu te wachten staat is de eerste vrije training die vanaf vrijdagochtend 09:00 uur van start gaat.

Scott Redding: “Ik heb dit in het verleden ook wel gedaan dus ik kende het een beetje, maar niet zo heel goed. Hoe dan ook, het was een mooi evenement met de fans erbij. Een beetje anders dan wat we normaal gesproken doen dus interessant om een beetje extra adrenaline te krijgen voor het raceweekend. Afgelopen jaren heb ik veel gebokst en gekickbokst maar daar ben ik dit jaar mee gestopt omdat ik wat gewicht probeerde te verliezen dus heb ik mijn trainingsprogramma aangepast. Maar ik heb een grote passie voor contactsporten. Het is een goede manier van trainen want je moet nadenken over ademhalen, concentratie en je reactiesnelheid. Dat heb je ook nodig met racen!”

Hafizh Syahrin: “Dit was een mooie ervaring voor mij. Een paar jaar geleden deed ik dit met een vriend, muay thai, en het zorgt ervoor dat je scherper bent. Het is goed voor je focus, je armen en je lichaam. Het is een soort intervaltraining voor je hele lichaam. Ik vond het erg leuk!”

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Verkeersplan
Plattegrond TT Circuit
Fotoverslag – sfeer
Fotoverslag Ten Kate TT Riders Event
Fotoverslag – donderdag