De Nederlandse ronde van het MotoGP wereldkampioenschap in Assen was in het verleden vaak het startpunt van de transfermolen. Aangezien er na afloop van dit seizoen niet heel veel transfers plaats zullen vinden in de koningsklasse valt hierover dan ook weinig te melden. Wel legden we afgelopen weekend op het TT Circuit Assen ons oor ten luister en hoorden we toch wel een aantal opvallende nieuwtjes, geruchten en interessante verhalen.

Nee, een bevestiging is er nog niet maar het heeft er momenteel wel alle schijn van dat Tito Rabat bezig is aan zijn laatste seizoen als MotoGP coureur. De Spanjaard wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar het WorldSBK. Hij zou inmiddels een aanbieding op zak hebben van het Kawasaki Racing Team WorldSBK. Het in Spanje gevestigde WorldSBK Team zou naast Jonathan Rea graag een Spanjaard als tweede rijder zien die in 2019 de plaats in zal moeten nemen van Leon Haslam. Vreemd, aangezien Kawa een jaar geleden Haslam een éénjarig contract aanbood om in 2020 plaats te maken voor het Turkse talent Toprak Razgatlioglu.

Naast Rabat worden ook huidig Moto2 coureur Xavi Vierge in verband gebracht en wist een woordvoerder van Rabat ons te melden dat ook Nederlander Michael van der Mark op het verlanglijstje zou staan van het Kawasaki Racing Team WorldSBK. Volgens onze eigen bronnen kan dit laatste puur als een gerucht afgedaan worden, de kans dat Van der Mark in 2019 teamgenoot zal worden van Rea is nagenoeg nihil aangezien hij komend seizoen gewoon nog onder contract staat bij Yamaha.

Wie op zijn beurt in 2020 de plaats van Rabat in zal nemen binnen Reale Avintia Racing is nog niet bekend, namen die in Assen rondgingen zijn o.a. de huidige Moto2 coureurs Lorenzo Baldassarri en Remy Gardner.

In tegenstelling tot Rabat lijkt Brad Binder in 2020 zo goed als zeker de overstap maken naar de koningsklasse waar hij herenigd zal worden met zijn voormalige teamgenoot Miguel Oliveira bij Red Bull KTM Tech3. Binnen het KTM-satelliet MotoGP Team zal de Zuid-Afrikaan de plaats overnemen van Hafizh Syahrin die komend seizoen terug zal keren naar de Moto2 klasse. Of dit zal zijn bij het Red Bull KTM Tech 3 Moto2 Team of ergens anders is nog niet bekend, wel lijkt het erop dat Philipp Oettl na dit seizoen zijn plaats binnen het team al na één seizoen kwijt zal raken.

Ook doken er in Assen de nodige geruchten op omtrent het SKY Racing Team VR46 project. Zo werd er niet alleen bekend dat zowel Dennis Foggia als ook Nicolo Bulega na dit seizoen op zoek zullen naar een andere werkgever en in 2020  geen deel meer uit zullen maken van het project, maar dat naar alle waarschijnlijkheid ook sponsor SKY Italia er na dit seizoen mee zal gaan stoppen.

Ondanks het stoppen van SKY Italia als titelsponsor zal Rossi de komende jaren met zijn Moto3 en Moto2 team actief willen blijven in het MotoGP wereldkampioenschap. De plannen om na zijn eigen actieve MotoGP carrière ook een eigen MotoGP team te willen runnen zijn definitief van de baan.

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App