Zondagmiddag wist Franco Morbidelli de Moto2 race te winnen op het TT Circuit in Assen. De Italiaan finishte voor Tom Lüthi en Takaaki Nakagami. RW Racing GP coureur Axel Pons finishte op de 22e plaats.

Waar normaal gesproken de Moto2 race als tweede op de dag verreden wordt stond het vandaag als derde op het programma, dit in verband met de Formule 1 race in Azerbeidzjan.

Na de start ontstond er een kopgroep van zeven coureurs die de gehele race dicht bij elkaar bleven. Franco Morbidelli, Tom Lüthi, Takaaki Nakagami, Mattia Pasini, Miguel Oliveira, Alex Márquez en Xavier Simeon streden allemaal voor de hoogste posities. Oliveira wist op zijn KTM-chassis de kop te pakken en leek een gaatje te kunnen slaan. Echter hadden de achtervolgende coureurs al snel weer de aansluiting.

Een aantal ronden later viel Oliveira iets terug en waren het Pasini en Nakagami die naar voren kwamen. Xavier Simeon kon het tempo niet meer bijhouden en zakte af naar de zevende plaats. De kopgroep van zes coureurs bleef dicht bij elkaar.

Met nog dertien ronden te gaan kwamen Oliveira en Morbidelli in de Strubben met elkaar in contact, waarbij een crash als gevolg ternauwernood kon worden voorkomen. Even later begon het weer licht te druppelen net als in de MotoGP race, maar de regen zette niet door en de coureurs leken er weinig hinder van te ondervinden.

Met nog tien ronden te gaan leek het erop dat Nakagami, Pasini en Morbidelli de podiumplaatsen zouden pakken maar het achtervolgende trio bestaande uit Oliveira, Luthi en Márquez kwam in korte tijd weer in de buurt.

Het gevecht voor de leiding bleef aan de gang en het waren Lüthi, Morbidelli en Nakagami die elkaar in vrijwel iedere bocht probeerden in te halen. Elleboog aan elleboog en kuip aan kuip werd er door de Moto2 mannen over het TT Circuit geracet.

In de allerlaatste ronde leek Lüthi genoeg marge te hebben om de race naar zich toe te trekken maar het was Franco Morbidelli die als eerste over de streep kwam. Met een verschil van slechts 0.158 seconde pakte de Zwitser tweede plaats. Het was Pasini die als derde over de finishlijn kwam maar aangezien de Italiaan de Geert Timmer chicane afsneed werd hij één plaats teruggezet en was het Nakagami die uiteindelijk als derde op het podium mocht staan. Oliveira eindigde als vijfde voor Márquez en Simeon. De top 10 werd compleet gemaakt door Syahrin, Quartararó en Bagnaia.

Voor RW Racing GP coureur Axel Pons was het een teleurstellende race die eindigde met een 22e plaats. De Spanjaard kwam meteen na de start in de Haarbocht buiten de baan en liep hierdoor de hele race achter de feiten aan.

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag sfeer

Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag
Fotoverslag zondag