De Dutch TT is meer dan alleen een sportief evenement. Het evenement dat dit jaar voor de 87e keer georganiseerd wordt zorgt namelijk ook voor een grote economisch impuls voor Assen en wijde omgeving.

Maar liefst 85 keer werd de Dutch TT verreden op zaterdag, de afgelopen jaren steevast de laatste zaterdag van juni. In 2015 nam het TT-bestuur in goed overleg met Dorna, de commerciële rechtenhouder van het MotoGP wereldkampioenschap, de beslissing om de wedstrijddag te verplaatsen naar de zondag.

Het lijkt vooralsnog de juiste keus. Zo worden er sinds vorig jaar niet alleen meer toegangskaarten verkocht voor de wedstrijddag – alle ruim 53.000 tribune kaarten waren begin april al uitverkocht – ook de trainingsdagen worden beter bezocht. Daarnaast loopt de verkoop van de driedaagse passe-partouts kaarten ook uitstekend (vorig seizoen was het al aanzienlijk meer en dit jaar laat opnieuw een stijging zien van maar 15%).

Volgens TT Circuit Assen directeur Peter Oosterbaan een goede zaak, niet alleen voor het TT Circuit Assen zelf maar ook voor de stad Assen en de regio. Het betekent dat meer mensen meerdere dagen in en rond Assen verblijven en dat is een prima impuls voor de economie. En dat het TT Circuit Assen belangrijk is voor de gemeente Assen, de provincie Drenthe en ook nog aanpalende provincies is bekend. Immers, op het TT Circuit wordt een grote diversiteit aan activiteiten georganiseerd, die alles bij elkaar een enorme spin-off hebben.

In een gemiddeld jaar genereren alle activiteiten op het circuit naar schatting een omzet van maar liefst 120 miljoen euro en biedt het circuit een directe en indirecte werkgelegenheid van bijna 2.350 mensjaren. Daarmee levert het TT Circuit Assen een grote economische impuls voor de regio en is een positieve uitstraling van het TT circuit Assen van grote waarde.

 

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslagen