In een overwegende natte warm-up reeks voor de Motul TT Assen hebben Jack Miller (MotoGP) Franco Morbidelli (Moto2) en Jorge Martin (Moto3) zondagochtend de snelste tijden op de klokken gezet. 

Moto3:
Bij de start van de Moto3 Warm-up was het TT Circuit nog op enkele plaatsen nat, maar dit droogde snel op. tegen het einde van de sessie konden de coureurs zelfs nog een paar tijden zetten op een volledig droge baan.

Jorge Martin was uiteindelijk de snelste met een tijd van 1.44.161. Daarmee hield de polesitter Romano Fenati en Joan Mir achter zich terwijl Mrcos Ramirez en Aron Canet de plaatsen vier en vijf bezetten. McPhee kwam tot de zesde tijd, maar ging in de slotfase nog wel onderuit. Dit overkwam ook Patrik Pulkkinen. Beide coureurs kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.

Bo Bendsneyder reed een voorzichtige sessie die hij afsloot met 18e positie. De Belgische Livio Loi sloot de warm-up af met de zestiende tijd en Ryan van de Lagemaat was 31e.

Niccolo Antonelli kwam deze morgen niet in actie door een schouderblessure die hij opliep bij zijn crash in de kwalificatie van zaterdag. De Italiaanse teamgenoot van Bendsneyder bepaalt later vandaag of hij gaat deelnemen aan de race.

MotoGP:
Al in de eerste minuut van de MotoGP sessie begon het hard te regenen. Alle coureurs waren net voor dat moment op slicks de baan opgegaan. Alleen Alvaro Bautista zag de bui hangen en reed op regenbanden één getimede ronde.

In de laatste vijf minuten besloten enkele coureurs alsnog de omstandigheden uit te testen en werden er ook meer tijden op de teller gezet. Jack Miller reed uiteindelijk vijf ronden en klokte de snelste tijd. Marc Marquez was de snelste van de favorieten met een tweede tijd en Andrea Iannone zette de derde tijd neer. Onder meer Johann Zarco, Danilo Petrucci en Andrea Dovizioso besloten om in de box te blijven.

Moto2:
In de Moto2 klasse was volop actie en alle coureurs namen de kans op de natte omstandigheden uit te testen. De Maleisiër Hafiqh Syahrin nam vanaf het begin het heft in handen en de regenspecialist bleef lange tijd bovenaan de tijdlijst staan.

Al snel namen de coureurs van het MarcVDS team het van Syahrin over en na enkele plaatswisselingen was het Franco Morbidelli die zijn teamgenoot Alex Marquez wist af te troeven. Syahrin hield uiteindelijk vast aan de derde positie terwijl Yonny Hernandez tot de vierde tijd kwam. De Colombiaan sloot de sessie wel af met een onschuldige crash in de Bult.

Axel Pons was na een goede nachtrust fit genoeg om vandaag gewoon weer aan de start te verschijnen. De Spanjaard zette met een veertiende tijd geen onverdienstelijk resultaat neer.

 

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag sfeer

Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag
Fotoverslag zondag