Zondagmiddag tijdens de MotoGP race van de Motul TT Assen kwam Maverick Viñales in de twaalfde ronde ten val in de Geert Timmerbocht bocht. 

Voor de leider in het algemeen kampioenschap kwam de MotoGP race van de Motul TT Circuit Assen zondagmiddag vroegtijdig tot een teleurstellend einde. Maverick Viñales had zich van de elfde plaats opgewerkt naar een keurige vijfde plaats, maar het noodlot sloeg toe toen de Movistar Yamaha coureur in de linkerknik van de Geert Timmer bocht de voorkant verloor en hard ten val kwam. De Spanjaard bleef daarbij zelf verder ongedeerd maar door deze DNF verloor hij wel zijn comfortabele voorsprong in het kampioenschap.

Andrea Dovizioso nam na zijn vijfde plaats de leiding in het kampioenschap over van Viñales, het verschil is nu vier punten.  Valentino Rossi is door zijn winst opgeklommen naar de derde plaats en staat slechts zeven punten achter zijn teamgenoot. Marc Márquez verdiende zestien punten met zijn derde plaats waardoor de top vier na de wedstrijd in Assen slechts elf punten van elkaar verwijderd is.

Maverick Viñales – Movistar Yamaha MotoGP – DNF
“Ik weet niet hoe ik mijn crash moet uitleggen, ik weet niet eens waarom het gebeurd is. Ik ben daar al wel 2000 keer langsgekomen maar vandaag was dan het moment dat het mis ging. Ik was volledig op de limiet aan het pushen om te proberen naar voren te komen. Als deze crash niet gebeurd was denk ik dat ik de coureurs voor me kon bereiken aangezien onze snelheid goed was. We moeten leren dat we minimaal in de top zes zitten na de kwalificatie, dit is de fout die we gisteren gemaakt hebben. Ik voelde me geweldig op de motor vandaag. Ik probeerde om mijn banden goed te houden om in de laatste ronden toe te kunnen slaan. Ik reed vloeiend en over het gehele circuit voelde ik me sterker dan de rest. De crash kunnen we niet uitleggen maar we moeten er van leren, vooral voor de kwalificatie. Vanmorgen wist ik dat het lastig zou worden; het was alles of niets en uiteindelijk is het dus niets.”

 

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag sfeer

Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag
Fotoverslag zondag