Valentino Rossi komt na een desastreus verlopen Catalaanse Grand Prix met nieuwe hoop naar Assen. De Movistar Yamaha fabriekscoureur heeft een nieuw chassis ter beschikking gekregen die tijdens de onlangs gehouden test in Barcelona voor veel verbetering zorgde. 

Tijdens de Catalaanse Grand Prix kwam Valentino Rossi twee weken geleden slechts tot een achtste positie en dat was na de moeilijke race in Jerez de la Frontera het tweede Grand Prix weekend waarin problemen met de banden de meervoudig wereldkampioen parten speelde.

In de twee testdagen na de race in Barcelona werd een nieuw chassis uitgeprobeerd en dat gaf Rossi iets van zijn vertrouwde gevoel terug. Tijdens de Motul TT Assen hoopt hij daarmee terug te keren aan de top.

“De grip in Assen is altijd goed, misschien wel de beste grip van alle circuits. Daarbij maakt het weinig uit of het nou regent of droog is. De baan biedt altijd grip. Het is altijd leuk om hier te rijden met een MotoGP machine door de snelle bochten. Het geeft je echt een kick. We gaan vanaf vrijdag het nieuwe chassis testen dat we in Barcelona hebben gebruikt. Ik had hierbij een goede eerste indruk. Het 2017 chassis heeft meer onderstuur dan die van vorig jaar en stuurt daardoor minder goed. Ook de bandenslijtage was hierdoor een stuk meer. Met de aanpassingen hopen we de problemen op te lossen,” aldus Rossi.

Ook de verandering van het tijdschema is waarschijnlijk een verbetering volgens de Yamaha coureur.

“Dat de race om 13:00 uur start en dat er geen Moto2 race voor ons zit maakt wel iets verschil. Ik moet sowieso eerder uit bed en de planning voor de wedstrijd is anders. Je moet je focus hier op aanpassen. Volgens de mensen van Michelin laat de Moto2 wel heel veel Dunlop rubber op de baan achter wat niet zo goed matcht met het Michelin rubber. Volgens hen is daardoor de grip waarschijnlijk beter. Dit kan ik echter pas met zekerheid zeggen als we de race hebben gereden.”

 

 

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag sfeer

Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag
Fotoverslag zondag