Can Öncü heeft ook de tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijd in Assen op zijn naam geschreven. De jonge Turk was opnieuw dominant en hield in de moeilijke omstandigheden Aleix Viu en Kazuki Masaki achter zich. Victor Steeman was met de twaalfde plaats de beste Nederlander.

De race werd onder droge omstandigheden gestart en Can Öncü domineerde de race van start tot finish waarbij als grootste voorsprong bijna tien seconden voorlag op zijn achtervolgers. De jonge Turk is daarmee ongeslagen gebleken op het TT Circuit Assen.

Loran Faber kende een slechte start en viel al in de beginfase ver terug. Walid Soppe kon wel direct vechten om de podiumplaatsen en Victor Steeman kwam in een groep terecht die streed voor de laatste punten.

Soppe vocht hard in een tweede groep met vijf coureurs, maar door het gekibbel sloot een grote derde groep aan. Hierin zat onder meer Aleix Viu, die in eerste instantie de slag gemist had. Victor Steeman hing achteraan de groep, maar kon net geen aansluiting vinden, terwijl Loran Faber daar weer drie seconden achter hing en geen progressie kon maken. De Belgische Sascha de Vits mengde zich eveneens in strijd binnen de grote groep en werkte zich zelfs even op tot de zesde positie.

Met nog drie ronden te gaan begon het licht te regenen op het achterste gedeelte van het circuit, maar de racedirectie besloot de wedstrijd door te laten gaan. Can Öncü ging bijna onderuit in Stekkenwal en dat was een waarschuwing dat het glad was. Dat bleek enkele tellen later toen Soppe samen met Adrian Carrasco onderuit schoof.

De race ging echter door en later gingen ook Lorenzo Bartalesi en Meikon Kawakami onderuit. Öncü bleef zitten en won de race, terwijl Aleix Viu zich had losgereden van de tweede groep en zo de tweede plaats veilig stelde. In de laatste bocht schoven ook Kevin Orgis en Matthias Meggle onderuit waardoor Masaki uiteindelijk de tweede plaats mocht opeisen. Sascha de Vits sloot een sterke wedstrijd af met de achtste positie.

Victor Steeman schoof door al het tumult op naar de twaalfde plaats in de einduitslag en Loran Faber pakte met een dertiende plaats drie punten voor het klassement. Soppe vervolgde na zijn crash nog wel zijn weg, maar meer dan een achttiende plaats zat er voor de Drent niet in.

 

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag sfeer

Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag
Fotoverslag zondag