Motul TT Assen: Record aantal bezoekers tijdens trainingsdagen

8
dutch-tt
Volle tribunes tijdens de kwalificatiedag Dutch TT | foto© Jan Timmerman

De prachtige weersomstandigheden hebben de motorsportliefhebbers massaal naar het TT Circuit Assen getrokken. Met 22.000 bezoekers op vrijdag en 40.000 bezoekers op zaterdag worden alle records gebroken.

Met die aantallen ligt het bezoek aan de trainingsdagen maar liefst tien procent hoger dan afgelopen jaar. Vrijdag kwamen er al 2000 toeschouwers meer dan afgelopen jaar op deze dag en zaterdag tijdens de kwalificatiedag bezochten maar liefst 7000 bezoekers meer de kwalificatiedag.

Vooral de nieuwe Winterdijk tribune was populair, maar ook de andere tribunes stroomden behoorlijk vol. De zonnige omstandigheden zorgden voor een schitterend tafereel en de spanning in de kwalificatie van de MotoGP klasse maakte het plaatje voor de vele fans compleet.

Zondag beginnen de coureurs al om 08:40 uur met de warm-up trainingen en om 11:00 uur staat de eerste race, die van de Moto3 klasse, op het programma. om 14:00 begint het klapstuk van de 88e TT Assen; de MotoGP wedstrijd.

Verkeerssituatie zondag
Voor de fans die voornemens zijn om zondag naar Assen te komen zijn een groot aantal maatregelen genomen om deze zo optimaal mogelijk te begeleiden naar de Motul TT Assen is een groot aantal maatregelen genomen. De routes naar het TT Circuit Assen wijken van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli sterk af van de reguliere verkeerssituatie. Zet daarom uw navigatie uit en volg de borden boven en naast de wegen om op uw plek van bestemming te komen. De parkeerplaatsen voor het publiek worden aangegeven met “P auto”. Motoren worden middels specifieke routeborden naar de motorparkeerplaatsen geleid.

Voor een overzicht van de nieuwe situatie verwijzen we jullie naar de volgende link: Verkeersplan.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Verkeersplan
Plattegrond TT Circuit
Fotoverslag – sfeer
Fotoverslag Ten Kate TT Riders Event
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag