Op het Koopmansplein start donderdagavond het TT Festival. Drie dagen lang zullen er op meerdere plekken in de stad optredens plaatsvinden. Er is voor elk wat wils.

Na de opening zal metalband ‘Blackbriar’ uit Assen de mainstage bezetten. Mooi Wark zal daar de avond om 02:30 uur afsluiten. Op de Jupiler stage staan vanavond onder andere Famke Louise en dj Mental Theo. Van andere podia, zoals de Hotel de Jonge Stage en VHC Actifood Stage, zal ook muziek klinken.

Vrijdagavond is er naast muziek ook weer de TT Nightride. Om 19:30 uur zal een optocht van motoren door het centrum van Assen rijden. Zaterdagavond staat er nog een optocht in de planning: de Univé4Wheels. Die staat voor het eerst op het programma. Een stoet van meer dan 150 voertuigen, van oldtimers tot waterstofauto’s, vertrekt om half zeven van de Mercuriusgarage.

Verder staan de komende dagen nog artiesten als Yung Felix en Maan, tot aan een TT Run en een TT Kidsfestival op het programma.

Van vier naar drie dagen
De afgelopen jaren duurde het TT Festival nog vier dragen. Dit jaar is het verkort naar drie.

Sander ten Bosch van het TT festival: “Vorig jaar hebben we gemerkt dat er op woensdag minder bezoekers waren. Daarom hebben we dit jaar een veilige keus gemaakt en zijn we teruggegaan naar drie dagen.

Volledige programma TT Festival: TT festival tijdschema