Op de Red Bull Ring gaan zondagochtend om 11:00 uur de lichten uit voor de elfde Moto3 race van het seizoen. Hieronder lees je een aantal statistieken en leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de Oostenrijkse Moto3 wedstrijd.

Romano Fenati heeft zich voor de vijfde keer in zijn Grand Prix-carrière en voor het eerst sinds Silverstone in 2017 op pole position gekwalificeerd.


Met vijf poles in de Moto3 klasse staat Romano Fenati nu op de derde plaats op de lijst van Italiaanse coureurs met pole positions in de klasse achter Enea Bastianini (9) en Niccolo Antonelli (7). Toen hij naar Oostenrijk kwam, stond hij gelijk met zijn teamgenoot Tony Arbolino, die zich vorige week in Brno op pole kwalificeerde.


Dit is Honda’s eerste pole position in de Moto3 op de Red Bull Ring en de eerste in de lichtste klasse in Oostenrijk sinds Noboru Ueda op de A1-ring in 1997 waar hij vervolgens in de race de overwinning greep. Bovendien is dit de negende opeenvolgende pole voor de Japanse fabrikant in 2019.


Ayumu Sasaki kwalificeerde zich als tweede, wat de tweede keer dit jaar is dat hij, samen met zijn pole in Duitsland, in de top drie kwalificeerde.


Jaume Masia kwalificeerde zich op de derde plaats als best geklasseerde KTM-coureur. Dit is Masia’s beste kwalificatieresultaat sinds hij dit jaar in Argentinië op pole stond op weg naar zijn enige Grand Prix-zege tot nu toe.


John McPhee, die vorige week in Brno uitviel na een incident aan het begin van de race, kwalificeerde zich als vierde. Dit is de vierde keer dit jaar dat hij zich in de top zes heeft gekwalificeerd.


Ai Ogura kwalificeerde zich op de vijfde plaats, wat zijn beste kwalificatieresultaat is sinds hij dit jaar de op één na snelste was tijdens de kwalificatie in Catalunya.


Kaito Toba kwalificeerde zich als zesde, wat de vijfde keer dit jaar is dat hij zich in de top zes plaatste.


De kampioenschaplseider Aron Canet kwalificeerde zich als veertiende. Dit is Canet’s slechtste kwalificatie van het jaar met uitzondering van zijn P22 in Duitsland, waar hij uiteindelijk in de race nog als derde eindigde.

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App