myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich verkozen tot beste GP van 2019

5
red-bull-ring-2019
MotoGP race Red Bull Ring 2019 | foto© Repsol Media

De Oostenrijkse Grand Prix, de myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich, is verkozen tot beste Grand Prix van het seizoen 2019. Maar liefst 200.000 MotoGP fans bezochten afgelopen jaar het evenement op de Red Bull Ring om te genieten van een verbluffend raceweekend.

Toen Oostenrijk in 2016 terugkeerde op de MotoGP-kalender, werd het evenement meteen in het eerste jaar al uitgeroepen tot beste Grand Prix – en drie jaar later krijgt het Oostenrijkse circuit opnieuw deze eer. De myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich is door de coureurs, de teams (IRTA) en de Grand Prix Commission namelijk opnieuw uitgeroepen tot het best georganiseerde Grand Prix evenement van 2019.

Bijna 200.000 mensen bezochten in 2019 het tussen de Oostenrijkse bergen gelegen Spielberg circuit en werden getrakteerd op een van de meest spectaculaire MotoGP races van de afgelopen jaren: een duel tussen regerend wereldkampioen Marc Marquez (Repsol Honda Team) en Andrea Dovizioso (Ducati Team), een duel dat de Ducati coureur pas in de allerlaatste bocht van de race in zijn voordeel wist te beslissen. Het was tevens de tweede zege van Dovizioso op de Red Bull Ring sinds het circuit in 2016 terugkeerde op de kalender.

Dietrich Mateschitz, CEO van Red Bull: “Toen we de vorige keer deze de prijs wonnen, hadden we misschien het voordeel dat we nieuw waren op de kalender. Sindsdien zijn we een vast onderdeel geworden van de MotoGP-kalender. Daarom zijn we ongelooflijk blij en vereerd dat de insiders, de teams, de rijders en de monteurs ons weer als beste Grand Prix van het jaar hebben verkozen. De gastvrijheid, het enthousiasme van de Oostenrijkse MotoGP-fans en onze liefde voor de motorsport vullen elkaar natuurlijk heel goed aan.”

Herve Poncharal, voorzitter van de IRTA: “De beste Grand Prix van het jaar is voor Dorna en de IRTA heel belangrijk. Als president van de IRTA betekent dit dat ik alle teams vertegenwoordig, en dit is echt een weerspiegeling van de hele paddock – van de monteurs en managers tot de rijders en het was bijna een unanieme beslissing om Spielberg opnieuw tot beste GP van het jaar te kiezen. Wat iedereen ons liet weten is dat we tijdens deze Grand Prix alles hebben wat we nodig hebben en willen. Als het overal was zoals in Spielberg zou het een droom zijn!”

“Het landschap is prachtig, het circuit is spannend en zorgt voor geweldige races, de faciliteiten zijn geweldig en de mensen tonen een ongelooflijke goede wil. Er is veel publiek dat vlot het circuit op en af weet te komen, het Media Centre is geweldig. We zijn erg blij en zoals ik al zei, er was bijna geen weerstand tegen de keuze. Helaas kunnen we Oostenrijk niet elk jaar nomineren, maar ik hoop dat andere locaties het zullen komen bekijken en de ervaring zullen gebruiken om te verbeteren. Alles is zeer goed georganiseerd – het is als een goed geoliede machine. Ik ben erg trots en blij dat ik deze trofee aan de Red Bull Ring kan geven.”

Carmelo Ezpeleta, CEO van Dorna: “Ik ben blij dat Oostenrijk opnieuw tot beste Grand Prix is uitgeroepen. De Red Bull Ring is een prachtige faciliteit op een fantastische locatie, met faciliteiten en personeel van wereldklasse die er altijd voor zorgen dat het evenement perfect verloopt. Spielberg is een favoriet voor iedereen die elk seizoen het circuit bezoekt en het verdient het om met deze prijs beloond te worden.

“Ik ben er trots op dat de MotoGP is teruggekeerd naar de Red Bull Ring en een aantal van de meest spectaculaire races van de afgelopen jaren op deze locatie heeft gecreëerd, waaronder de ongelooflijke show dit seizoen. Ik denk dat we er allemaal al naar uitkijken om volgend jaar weer terug te keren.”

De Oostenrijkse Grand Prix maakt ook in 2020 weer onderdeel uit van de MotoGP kalender, het evenement staat als dertiende evenement van seizoen op het programma en zal worden verreden van 14 t/m 16 augustus 2020.

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App