Na Gresini en Ducati nu ook datum teampresentatie Trackhouse Racing MotoGP bekend

4164
gresini-racing-motogp

Na Gresini Racing MotoGP en het Ducati Lenovo Team heeft nu ook het nieuwe Trackhouse Racing MotoGP de datum van haar teampresentatie bekend gemaakt. Het nieuwe Aprilia Racing satelliet MotoGP team zal haar rijders en de nieuwe kleurstelling voor 2024 presenteren op 26 januari aanstaande in Los Angeles.

Alvorens de MotoGP coureurs begin februari in Sepang hun eerste testkilometers gaan maken tijdens de Sepang Shakedown MotoGP Official Test en de Sepang MotoGP Official Test op het Sepang International Circuit in Maleisië zullen een aantal MotoGP teams voor vertrek nog hun team, rijders en nieuwe kleurstellingen presteren.Gresini Racing MotoGP heeft jaar de primeur. Het team met Alex Márquez en nieuwkomer Marc Márquez zal 20 januari aanstaande haar teampresentatie organiseren in de beroemde nachtclub Cocoricò in Riccione.

Ducati volgt twee dagen later, op maandag 22 januari, als men in het bekende skioord Madonna di Campiglio zowel het officiële MotoGP als ook het WorldSBK – en WorldSSP zal presenteren tijdens een driedaags evenement.

Vervolgens is het de beurt aan het nieuwe Trackhouse Racing MotoGP. Het nieuwe Aprilia MotoGP satellietteam onder leiding van teammanager Wilco Zeelenberg en met Miguel Oliveira en Raul Fernandez in haar gelederen presenteert het team zoals verwacht in Amerika en wel in Los Angeles.

Op dit moment zijn dit de enige drie MotoGP teams die de data van hun teampresentatie officieel hebben aangekondigd. Het team van Valentino Rossi, dat in 2024 onder de naam Pertamina Enduro VR46 Racing Team actief zal zijn, zal naar verwachting haar team met Marco Bezzecchi en nieuwkomer Fabio Di Giannantonio op woensdag 24 januari gaan presenteren. Zoals gezegd is deze data nog niet officieel aangekondigd maar het afgelopen weekend liet Pertamina brand communications manager Asmirandi Noor Huda zich ontvallen dat de presentatie plaats zal vinden op genoemde datum en dat deze gehouden zal worden in Italië en wel om 14:00 uur Italiaanse tijd.

2024 MotoGP teampresentaties

  • 20-01 om 17:30 uur: Gresini Racing MotoGP – Riccione
  • 22-01 om 11:00 uur: Ducati Lenovo Team – Madonna di Campiglio
  • 26-01 om (tijd n.n.b.): Trackhouse Racing MotoGP – Los Angeles

Verwacht

  • 24-01 om 14:00 uur: Pertamina Enduro VR46 Racing Team – Italië

WorldSBK
Niet alleen bovengenoemde MotoGP teams hebben de datum van hun teampresentaties bekend gemaakt. Zoals al vermeld zal Ducati tijdens het evenement in Madonna di Campiglio niet alleen haar MotoGP team presenteren maar ook het WorldSBK- en WorldSSP team. Maar Ducati bijt daarmee niet het spits af, al eerder zullen het Italiaanse MotoXracing (Bradley Ray) en BMW Motorrad Motorsport hun nieuwe kleuren onthullen.

  • 12-01: Motoxracing team (Bradley Ray)
  • 17-01 om 17:00 uur: BMW Motorrad Motorsport (Michael van der Mark, Toprak Razgatlioglu, Garrett Gerloff en Scott Redding)
  • 22-01 om 11:00 uur: Ducati (Alvaro Bautista, Nicolo Bulega en Adrian Huertas)


Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.