Nadieh Schoots en haar Rebel Racing Team hebben besloten om in 2019 niet meer deel te nemen aan de race in het IRRC Superbike kampioenschap. In plaats hiervan zullen het team en de Nederlandse coureur zich richten op de kleinere Noord-Ierse races als aanvulling op de North West 200, Ulster Grand Prix, en Macau Grand Prix.

De aanleiding voor dit besluit is de manier waarop de rijders en organisatie omgegaan zijn met het incident tijdens de warm-up ronde op Frohburg waar Nadieh Schoots afgelopen september bij betrokken was. Schoots en een collega-coureur raakten hierbij beiden ernstig geblesseerd. Het voorkomen van eenzelfde incident in de toekomst, simpelweg door opwarmrondes op (race) snelheid af te leggen zoals in de meeste kampioenschappen, blijkt binnen International Roadacing Championship geen prioriteit. Hiernaast wil Schoots zich optimaal voorbereiden op haar Isle of Man TT debuut in 2020, en de stijl van de Noord Ierse stratencircuits vertaalt beter naar de TT dan de circuits van het IRRC.

Het team en vooral Schoots zelf vonden dit een zeer moeilijk besluit, en zij hopen dat de Europese fans begrijpen dat veiligheid voor gaat.. zelfs op stratencircuits. Rebel Racing belooft in de toekomst wel terug te keren naar tenminste Imatra en Horice, wanneer de organisaties het langzaam rijden niet meer toestaan.

Zie hieronder de voorlopig 2019 kalender van Rebel Racing. Deze races zijn definitief, er worden er eventueel nog een aantal aan toegevoegd, dit wanneer het budget dit toestaat.

  • 26-27 april: Cookstown 100
  • 12-18 mei: North West 200
  • 24-26 mei: Ducati Club Race Assen
  • 13-14 juli: Terlicky Okruh (Tsjechie)
  • 26-27 juli: Armoy Road Races
  • 05-10 augustus: Ulster Grand Prix
  • 14-17 november: Macau Grand Prix


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App