Tetsuta Nagashima heeft vrijdagochtend de snelste rondetijd op de klok gezet tijdens de eerste vrije training van de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini. De Japanner was op het Misano World Circuit het snelst voor Augusto Fernandez en teamgenoot Remy Gardner. Nederlander Bo Bendsneyder noteerde in deze sessie de drieëntwintigste rondetijd.

Nadat de Moto3 en de MotoGP coureurs hun eerste vrije training hadden afgewerkt was het de beurt aan de Moto2 coureurs voor hun eerste sessie op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Voor het Nederlandse NTS RW Racing GP was het vooraf even schakelen aangezien Simone Corsi zijn debuut maakte voor het team in een Grand Prix weekend. De Italiaan neemt dit weekend de plaats in van de onlangs bij het team vertrokken Steven Odendaal. Ook aan de kant van Bo Bendsneyder zijn er de nodige aanpassingen aangezien crewchief Hans Spaan afwezig is. De officiële mededeling van het Nederlandse team luidt dat de voormalig Grand Prix coureur ziek is, echter zijn er ook andere geluiden te horen. Hierover hopen we jullie meer informatie te kunnen verstrekken wanneer hierover meer duidelijkheid is.

Op de baan begon de sessie met de nodige tegenslag voor Brad Binder, de Zuid-Afrikaan kwam al in de eerste minuten hard ten val. De Red Bull KTM Ajo coureur blesseerde zich daarbij ondanks dat hij zelf de plaats van het ongeval lopend kon verlaten, maar hoe dan ook een niet heel goed begin van Binder van dit Grand Prix weekend.

Na diverse positiewisselingen bovenaan de lijst was het Remy Gardner die in de slotfase zijn teamgenoot Tetsuta Nagashima terugverwees naar de tweede plaats op de lijst en deze eerste vrije training als snelste af leek te gaan sluiten, maar in de allerlaatste ronde was het toch weer de Japanner die nog weer een fractie sneller rond wist te gaan.

Nagashima met een snelste rondetijd van 1’38.504 dus het snelst voor Augusto Fernandez die in zijn laatste ronde ook nog onder de tijd van Gardner wist te duiken en de Australiër terugverwees naar de derde plaats op de lijst.

Marco Bezzecchi noteerde de vierde rondetijd voor Nicolo Bulega, Xavi Vierge, Lorenzo Baldassarri, Alex Marquez, Tom Lüthi en Sam Lowes.

Nederlander Bo Bendsneyder noteerde in deze sessie een snelste rondetijd van 1’39.935, een tijd die na afloop goed was voor de drieëntwintigste plaats op de lijst. Corsi, Bendsneyder’s teamgenoot voor dit weekend, sloot deze eerste sessie van het weekend af als zesentwintigste.

Na afloop van de sessie werd bekend dat Binder geen noemenswaardig letsel heeft opgelopen bij zijn crash. De Zuid-Afrikaan keerde kort voor het einde van de sessie al weer terug in de box, hij kwam echter niet meer in actie vanwege het feit dat zijn KTM machine niet op tijd gereed was.

Vrijdagmiddag om 15:10 uur staat de tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het programma.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App