Tetsuta Nagashima was vrijdag tijdens de eerste vrije training voor de Moto2 klasse op het Chang International Circuit het snelst voor Augusto Fernández en Luca Marini. Nederlander Bo Bendsneyder reed de 26e tijd op het Thaise circuit, NTS RW Racing GP teamgenoot Jesko Raffin sloot de sessie af als 28e.

Vrijdag om 10:55 uur lokale tijd, 05:55 uur Nederlandse tijd ging de eerste vrije training voor de Moto2 klasse van start op het Chang International Circuit in Buriram, Thailand. Onder een fel schijnende zon en een buitentemperatuur van ruim 30°C kregen de coureurs hun eerste 45 minuten rijtijd van het weekend.

Dimas Ekky Pratama is er dit weekend voor het eerst weer bij sinds zijn zware crash op het TT Circuit Assen eind juni. De Indonesiër liep destijds een flinke hersenschudding op en probeerde gauw een terugkeer te maken maar dit bleek te vroeg te zijn. Ruim drie maanden later is Pratama er op Aziatische bodem weer bij.

Ondanks dat de zon fel scheen werden er na zo’n vijf minuten druppels gevoeld. In een aantal sectoren werd de regenvlag gezwaaid maar dit bleek al gauw over te zijn waardoor de coureurs gewoon door konden rijden op slicks.

Al vroeg in de sessie ging het mis voor Marcel Schrötter. De Duitser die op het Misano World Circuit Marco Simoncelli zijn rechter sleutelbeen brak en daardoor het raceweekend op MotorLand Aragón aan zich voorbij moest laten gaan is er dit weekend weer bij. Terwijl hij leider in het kampioenschap Alex Márquez achtervolgde verloor de Dynavolt IntactGP coureur de voorkant van zijn Kalex bij het ingaan van de laatste bocht voor start / finish en ging hij onderuit. Het was een onschuldige valpartij en de Duitser kon zijn weg dan ook weer gauw vervolgen.

Uiteindelijk was het de Japanner Tetsuta Nagashima die met een 1’35.969 de snelste rondetijd wist te rijden voor Augusto Fernández en Luca Marini. Dominique Aegerter kwam naar de vierde tijd voor thuisrijder en grote publieksfavoriet Somkiat Chantra. Daarachter eindigden Nicolo Bulega, Iker Lecuona, Brad Binder, Remy Gardner en Jorge Martin in de top tien. Nederlander Bo Bendsneyder eindigde de sessie met een 26e tijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Jesko Raffin eindigde als 28e.

Een crash was er in de slotfase voor Joe Roberts, de Amerikaan kwam ten val bij het ingaan van bocht 12 maar bleef ongedeerd.

De tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het Chang International Circuit in Thailand gaat om 15:10 uur lokale tijd, 10:10 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige linksPTT Thailand Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App