Nakagami geopereerd aan vingers na incident op Motorland Aragón

4710
Takaaki Nakagami na afloop van de Grand Prix van Aragón | © Takaaki Nakagami

Takaaki Nakagami is maandagochtend geopereerd aan de ringvinger en pink van zijn rechterhand als gevolg van het incident tijdens de MotoGP race op Motorland Aragón. De Japanner kwam in contact met Marc Márquez en schoof onderuit waardoor hij schade aan de pezen opliep. 

Een blessure komt natuurlijk nooit goed uit voor een MotoGP coureur maar de timing van de blessure van Takaaki Nakagami is wel erg ongelukkig met twee Grands Prix de komende twee weken, waaronder zijn eerste thuisrace sinds 2019 op het Mobility Resort Motegi in Japan.Afgelopen zondag kwam Takaaki Nakagami in de openingsronde ten val nadat hij Marc Márquez raakte op het rechte stuk tussen bocht 7 en bocht 8. De Spanjaard was aangetikt door Fabio Quartararó in bocht 3 waardoor de Fransman hard onderuitging en een deel van zijn kuipwerk terechtkwam op het achterwiel van de Honda RC213V van Márquez.

Hierdoor functioneerde het ride height device niet goed bij het uitkomen van bocht 7 en verloor Márquez veel vaart. Nakagami kon hem niet meer ontwijken en kwam na het maken van contact ten val waarna hij midden op de baan bleef liggen. Gelukkig konden alle coureurs daarachter hem ontwijken maar de Japanner liep hierbij flinke schade op aan zijn ringvinger en pink van de rechterhand.

Nadat zijn rechterhand in het medical centre was ingepakt om infectie te voorkomen had de LCR Honda Idemitsu coureur maandagochtend een afspraak in Barcelona met Dr. Xavier Mir. Hier werd hij geopereerd aan de peesschade die hij had opgelopen in de crash maar het bleek niet nodig te zijn om een nieuw stuk huid over de wond te zetten. Het team verwacht dat het voor Nakagami mogelijk zal zijn om komend weekend in actie te komen tijdens zijn thuisrace in Japan maar zal voorafgaand aan het evenement nog wel een medische keuring moeten doorstaan.

Of alle vracht van de MotoGP teams op tijd zal zijn op het Mobility Resort Motegi is nog maar de vraag, er lijken namelijk flink wat logistieke hobbels in de weg te zitten om al het materiaal op tijd op het Japanse circuit te krijgen.
ziggo-sport
Handige links Gran Premio Animoca Brands de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag  • #12 Maverick Vinales - (SPA) - Aprilia Racing - Aprilia RSGP
  • #23 Enea Bastianini - (ITA) - Gresini Racing MotoGP™ - Ducati Desmosedici GP21
  • #63 Francesco Bagnaia - (ITA) - Ducati Lenovo Team - Ducati Desmosedici GP22
  • #63 Francesco Bagnaia - (ITA) - Ducati Lenovo Team - Ducati Desmosedici GP22
  • #73 Alex Marquez - (SPA) - LCR Honda Castrol - Honda RC213V
  • #43 Jack Miller - (AUS) - Ducati Lenovo Team - Ducati Desmosedici GP22