Nakagami ook in 2019 met LCR Honda Idemitsu in koningsklasse

69
takaaki-nakagami
Takaaki Nakagami | foto© LCR Honda

Takaaki Nakagami zal ook in 2019 in de LCR Honda Idemitsu kleuren actief zijn in de koningsklasse. De Japanner verlengde enkele dagen voor zijn thuis Grand Prix het contract met zijn huidige werkgever HRC met nog eens een jaar.

Aan de vooravond van de Japanse Grand Prix op Motegi heeft het LCR Honda Idemitsu MotoGP Team middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt dat Takaaki Nakagami zijn contract met Honda HRC met een jaar heeft verlengd.

De 26-jarige Japanner zal hiermee voor het tweede seizoen op rij een Honda RC213V bemannen in de koningsklasse en door HRC – net als Cal Crutchlow – ondergebracht worden bij het LCR Honda MotoGP Team.

Nakagami debuteerde aan het begin van dit seizoen in de koningsklasse. Met twee keer een twaalfde plaats (Jerez en Aragon) als beste klassering in een race bezet de Japanner momenteel met 18 gescoorde WK punten de twintigste plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Met het tekenen van een nieuwe overeenkomst met Nakagami heeft HRC haar MotoGP line-up voor 2019 compleet; Marc Marquez en Jorge Lorenzo zullen uit gaan komen voor het Repsol Honda Team terwijl Crutchlow en nu dus ook Nakagami opnieuw het LCR Honda Team rijdersduo zullen vormen.

 

 

Tetsuhiro Kuwata (HRC-directeur): “We zijn erg blij te kunnen melden dat Nakagami in 2019 opnieuw voor het LCR Honda Team zal rijden. Hij zit in zijn rookie seizoen en we weten dat dit een enorme uitdaging is voor elke coureur, maar toch heeft hij zijn vaardigheden al laten zien. Hij leert en verbetert nog steeds elke dag in de hoogste wegrace klasse,  we hebben er alle vertrouwen in dat we zijn ervaring in de toekomst op het circuit zullen zien. We wensen hem en het LCR Honda MotoGP Team het allerbeste voor de rest van het seizoen en kijken er nu naar uit om dit weekend te genieten tijdens onze thuisrace in Motegi.”

Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu MotoGP-coureur): “Allereerst ben ik erg blij om in 2019 opnieuw voor het LCR Honda IDEMITSU Team uit te mogen komen. Een grote dank gaat uit naar onze sponsor Idemitsu voor hun fantastische steun en natuurlijk naar Honda HRC voor het geloven in mijn vaardigheden en het leveren van een competitief technisch pakket. Dit team is erg professioneel en ik kon niet om meer vragen gedurende mijn debuutseizoen in de koningsklasse, dus ik ben erg blij om door te gaan met Lucio en zijn crew. Ik kan niet wachten om aan het nieuwe seizoen te beginnen, maar tegelijkertijd ben ik erg gefocust op mijn thuiswedstrijd in Motegi en de laatste races van het 2018 seizoen.”

Lucio Cecchinello (LCR Honda Team eigenaar): “We zijn erg blij dat Idemitsu en Honda HRC hun steun aan Nakagami voor volgend seizoen continueren, want het was een waar genoegen om met hem samen te werken dit seizoen. Debuteren in de MotoGP-klasse is geen gemakkelijke overgang voor een coureur omdat het niveau extreem hoog is, maar Taka heeft laten zien dat hij over zeer opmerkelijke vaardigheden beschikt en de wil heeft om te leren, waarmee hij vaak de beste Rookie van de categorie is geworden. Namens het hele team wil ik graag mijn dankbaarheid uitspreken aan Idemitsu en Honda HRC voor het feit dat ze ons de kans hebben gegeven om onze reis met Taka voort te zetten en te slagen in de nieuwe uitdagingen die voor ons liggen.”

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App