Nakagami ook in 2023 met LCR Honda Idemitsu in MotoGP

2058
V.l.n.r. Tetsuhiro Kuwata, Takaaki Nakagami en Lucio Cecchinello | © LCR

Takaaki Nakagami zal ook in 2023 uitkomen voor het LCR Honda Idemitsu team in de MotoGP klasse. De Japanner heeft zijn contract met HRC verlengd en zal daarmee voor het zesde jaar op rij uitkomen voor het Italiaanse team in de koningsklasse.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Aragón van komend weekend hebben Takaaki Nakagami en HRC een contractverlenging getekend waardoor de 30-jarige Japanner in 2023 voor het LCR Honda IDEMITSU team in de MotoGP klasse zal blijven rijden. De in 1992 in Chiba geboren Takaaki Nakagami maakte in 2018 zijn MotoGP debuut bij het LCR Honda IDEMITSU Team en 2023 wordt hun zesde seizoen samen.

Jaar na jaar heeft Nakagami een consistente verbetering laten zien en tot nu toe, in zijn 80 MotoGP race starts is hij vijf keer als top Independent Team Rider geëindigd en heeft hij zes top-vijf finishes behaald. Naast 14 podiumplaatsen in het Moto2-wereldkampioenschap, waaronder twee overwinningen, heeft Nakagami ook één poleposition en vier keer op de eerste startrij gestaan in de koningsklasse.

Hiermee komt er ook een einde aan de geruchten van een mogelijke komst van Honda Team Asia Moto2 coureurs Ai Ogura of Somkiat Chantra naar het LCR Honda IDEMITSU team. Zij zullen allebei nog een jaar in de Moto2 klasse blijven om in 2024 de overstap te maken naar de koningsklasse.

Lucio Cecchinello: “We zijn erg blij met deze aankondiging, sinds 2020 heeft Taka bewezen een zeer snelle rijder te zijn die in staat is om voor podiumposities te vechten en dit jaar heeft hij consequent gestreden om als beste Honda-coureur te eindigen. Ik heb vertrouwen in zijn potentieel en dankzij zijn zes jaar ervaring op de Honda RCV213 zal hij het LCR Honda IDEMITSU Team en HRC zeker helpen om ons motorpakket te verbeteren en het gat met onze concurrenten te dichten.”

Takaaki Nakagami: “Ik ben erg blij dat ik in 2023 met LCR Honda IDEMITSU kan blijven racen in de MotoGP. Ik wil IDEMITSU en Honda HRC bedanken voor hun voortdurende steun. Ik kijk uit naar het volgende seizoen en zal alles geven om met het team de beste resultaten te behalen. Ondertussen zal ik voor de rest van dit seizoen hard blijven werken om mijn prestaties te verbeteren.”

Komend weekend wordt de vijftiende Grand Prix van het seizoen verreden op Motorland Aragón, in 2020 behaalde Nakagami daar zijn tot dusver enige pole position in de MotoGP klasse. Echter kon hij van die startpositie niet profiteren, al na vijf bochten ging de Japanner toen onderuit.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter