Nakagami ook in 2024 met LCR Honda Idemitsu actief in de MotoGP klasse

1544
V.l.n.r. Tetsuhiro Kuwata, Takaaki Nakagami en Lucio Cecchinello | © LCR Honda

Takaaki Nakagami zal ook in 2024 voor het LCR Honda Idemitsu team uitkomen in de MotoGP klasse. De Japanner rijdt al sinds 2018 voor het team van Lucio Cecchinello en is op Marc Márquez na de meest ervaren coureur op de Honda RC213V.

Het zat er al lang aan te komen maar de bevestiging is er nu: Takaaki Nakagami zal ook in 2024 nog actief zijn in de MotoGP klasse op een Honda RC213V in de kleuren van het LCR Honda Idemitsu team. De 31-jarige Japanner is intussen een coureur met veel ervaring geworden in de MotoGP klasse en speelt een belangrijke rol in het project van HRC om de RC213V weer voorin het veld te krijgen.

Het leek er lang op dat hij na dit seizoen plaats moest maken voor landgenoot Ai Ogura maar de huidig Honda Team Asia coureur kampte dit seizoen met blessureleed, wist vervolgens weinig indruk te wekken en heeft inmiddels gekozen voor een langer verblijf in de Moto2 klasse bij het MT Helmets MSi team. Echter heeft Nakagami het dit jaar niet slecht gedaan en staat hij in het kampioenschap dan ook voor de twee Repsol Honda Team coureurs Marc Márquez en Joan Mir.

Waar Nakagami eerst nog enkel de taal van zijn broodgever sprak is hij inmiddels al wat kritischer geworden op het project van HRC. Zijn feedback wordt als waardevol gezien en zo was de Japanner dit seizoen al meerdere keren de eerste coureur die nieuwe onderdelen aan de tand mocht voelen, vóór de twee Repsol Honda Team coureurs.

Lees hieronder het officiële persbericht:


LCR HONDA IDEMITSU EN TAKAAKI NAKAGAMI VERLENGEN CONTRACT VOOR 2024

LCR Honda IDEMITSU kondigt met trots de verlenging aan van de Japanse coureur Takaaki Nakagami voor het seizoen 2024.

De 31-jarige Nakagami maakte samen met LCR Honda IDEMITSU de sprong in de MotoGP-categorie en sindsdien hebben zowel de rijder als het team onophoudelijk gewerkt om het maximale uit elk seizoen te halen. Hij is een van de coureurs die de Honda het beste kent en gezien zijn ervaring zijn het team en HRC met Nakagami overeengekomen om het komende jaar door te gaan met het ontwikkelen van de motor en te vechten voor de posities die er toe doen.

De Japanner heeft in al die jaren zijn werkvermogen, inzet en vechtlust bevestigd wat perfect past bij de filosofie van LCR. Proost op een mooie toekomst samen!

Takaaki Nakagami: “Ik heb het gevoel dat LCR deel uitmaakt van mijn familie en ik ben natuurlijk blij dat ik nog een seizoen bij ze mag zijn. Ik wil hen en HRC bedanken voor de kans, want ik weet dat we goed bij elkaar passen. Nu is het tijd om nog harder te werken om klaar te zijn voor de toekomst.”

Lucio Cecchinello, LCR Honda Team Principal: “Ik ben er trots op dat ik nog een jaar op Nakagami kan rekenen. Hij is een snelle rijder die goede resultaten kan behalen en samen met HRC geloven we dat het tijd is om te blijven pushen, want hij is een van de meest ervaren jongens met deze motor. We zullen ons best doen om te vechten voor de posities waar we naar streven.”
Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’