Nakagami voor de derde keer geopereerd aan rechterhand

1714
© Takaaki Nakagami

Takaaki Nakagami is voor de derde keer geopereerd aan zijn rechterhand. De Japanner liep flinke verwondingen op na de crash in de openingsronde van de Grand Prix van Aragón nadat hij werd aangetikt door Marc Márquez.

In twee maanden tijd is Takaaki Nakagami al drie keer geopereerd aan zijn rechter ringvinger en pink. Op zondag 18 september kwam hij in de openingsronde van de Grand Prix van Aragón ten val nadat hij geraakt werd door Marc Márquez. De Japanner gleed over het asfalt waarbij zijn rechterhand de nodige schade opliep.

De volgende dag werd de Japanner in Barcelona geopereerd waarna hij naar zijn thuisland vloog om daar deel te nemen aan de eerste Grand Prix van Japan sinds 2019. Nakagami wilde uiteraard koste wat kost meedoen maar hij werd laatste en het resultaat was dat de ringvinger en pink meer schade opliepen.

De LCR Honda Idemitsu coureur miste vervolgens de Grand Prix van Thailand, Australië en Maleisië waarna hij in Valencia weer terugkeerde voor de laatste Grand Prix van het seizoen en de belangrijke test op dinsdag. Inmiddels is Nakagami weer in eigen land en is het besluit genomen om hem voor een derde keer te opereren omdat één van de pezen niet goed herstelde.

Op dinsdag na afloop van de test in Valencia werd Nakagami nog gevraagd of de deelname aan de Grand Prix van Japan achteraf gezien een fout was en of ook een terugkeer tijdens de Grand Prix van Valencia al te vroeg kwam, met enige aarzeling gaf hij daar uiteindelijk toch aan toe.

Echter is er nu wel voldoende tijd om te herstellen, de eerste keer dat Nakagami weer op zijn Honda RC213V zal rijden is in het weekend van 10 t/m 12 februari tijdens de eerste officiële test op het Sepang International Circuit in Maleisië.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter