Nathalie Maillet, directrice Circuit Spa-Francorchamps, vermoord teruggevonden

12688
nathalie-maillet
Nathalie Maillet | foto© FIM EWC

Nathalie Maillet, de directrice van Circuit Spa-Francorchamps, is zondagmorgen dood teruggevonden in haar woonplaat Gouvy. Ze zou samen met haar maîtresse zijn omgebracht door haar partner die vervolgens zelfmoord pleegde.

Volgens het Belgische parket trof de politie de lichamen zaterdagnacht iets na middernacht aan. Het gaat om twee vrouwen en een man. De drie lichamen vertonen schotwonden. Volgens de eerste vaststellingen zou de man een wapen hebben gebruikt tegen de twee vrouwen, onder wie zijn echtgenote. Daarna zou hij het wapen op zichzelf hebben gericht. Een onderzoeksrechter is aangesteld.

Eerder maakten Franstalige media gewag van een drama in de relationele sfeer. De burgemeester van Gouvy, Véronique Léonard, bevestigde dat er zaterdagnacht een dubbele moord gevolgd door een zelfdoding heeft plaatsgevonden in de woning van Nathalie Maillet, de directrice van Circuit van Spa-Francorchamps.

Intussen heeft het bekende en historische Belgische circuit het overlijden van Maillet bevestigd.

Melchior Wathelet, voorzitter van de raad van bestuur van Circuit van Spa-Francorchamps: “Het circuit, maar ook de auto- en motorsport, verliest vandaag een sterke vrouw met een blik die altijd op de toekomst gericht was’, klinkt het. ‘Mijn gedachten gaan uit naar de familie van Nathalie, haar ouders, haar dierbaren en haar medewerkers. Ik weet hoezeer dit nieuws hard aankomt bij alle medewerkers van het Circuit en ik wil namens de hele raad van bestuur mijn oprechte deelneming betuigen aan het hele team. We verliezen vandaag een geweldige dame, een echte liefhebber van de auto- en motorsport en van haar circuit en haar collega’s. Nathalie zal erg gemist worden. Ze was het gezicht van het circuit geworden, zij belichaamde de passie voor Francorchamps die wij allen delen.”

Nathalie Maillet, die een opleiding tot architect volgde en een groot liefhebber van de auto- en motorsport was, werkte de afgelopen 5 jaar aan de herstructurering van Circuit Spa-Francorchamps. Ze bereidde zich voor op de viering van de 100e verjaardag van het circuit en had net de laatste fase van de werkzaamheden voor de FIM/FIA homologatie van het Belgische circuit opgestart. Mede door haar inzet en vastberadenheid keert het FIM EWC in juni 2022 terug naar het Belgische circuit met de 24 Heures Spa Motos.

Nathalie Maillet mocht slechts 51 jaar worden.

Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter