Nathan Harrison mist Isle of Man TT na crash tijdens North West 200

1349
Nathan Harrison tijdens de North West 200 | © Honda Racing UK

Nathan Harrison zal dit jaar niet van start gaan tijdens de Isle of Man TT. De 24-jarige coureur, afkomstig van het Isle of Man, crashte twee weken geleden tijdens de North West 200 en liep daarbij een pols- en sleutelbeenbreuk op.

Nadat hij in 2019 de overtuigende winnaar was van de Manx Grand Prix Senior race mocht Nathan Harrison na de onderbreking vanwege Covid-19 in 2022 eindelijk zijn debuut maken tijdens de Isle of Man TT. De toen nog 23-jarige coureur reed met zijn eigen team op een Honda CBR1000RR-R Fireblade en behaalde indrukwekkende resultaten, waaronder een tiende plaats in de Senior TT race.

Nadat Glenn Irwin besloot om Honda Racing UK te verlaten kwam er een plaats vrij bij het officiële Honda team op de afdeling van de roads. Dankzij het indrukwekkende TT debuut besloot Honda hem op te nemen als teamgenoot van niemand minder dan 23-voudig Isle of Man TT winnaar John McGuinness, een droom die uitkwam voor de getalenteerde Harrison.

Nadat er gedurende de winter verschillende keren getest werd in Spanje reed Harrison tijdens de eerste twee British Superbike raceweekenden mee om optimaal voorbereid te zijn voor de North West 200 en de Isle of Man TT.

Echter ging het op donderdagavond in de eerste Superstock race van de North West 200 mis toen Harrison onderuitging. Het was een redelijk onschuldige crash maar het resulteerde wel in een gebroken sleutelbeen en pols. Op dat moment waren er meteen al grote twijfels of de Manxman wel deel zou kunnen nemen aan de TT, het ruim zestig kilometer lange circuit is namelijk al ontzettend veeleisend voor een fitte rijder, laat staan een geblesseerde.

Tot overmaat van ramp overleed afgelopen week de moeder van Harrison na een strijd met kanker. Samen met Honda Racing UK manager Havier Beltram heeft de 24-jarige coureur besloten om de Isle of Man TT van dit jaar aan zich voorbij te laten gaan en volgend jaar weer terug te keren.

© Honda Racing UK

Na Lee Johnston (crash North West 200) en Gary Johnson (crash afgelopen zondag in Horice, Tsjechië) is Harrison al de derde coureur uit de top twintig die dit jaar de Isle of Man TT moet missen.