Navarro voert eerste vrije training in Jerez aan, Bendsneyder elfde

23
Bo Bendsneyder - Circuito de Jerez - Ángel Nieto | foto© Randy van Maasdijk

Jorge Navarro heeft vrijdagochtend in de eerste vrije training voor de Moto2 klasse op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto in Spanje de snelste rondetijd gereden voor Brad Binder en Jorge Martin. Nederlander Bo Bendsneyder noteerde een keurige elfde tijd, terugkerende NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal kwam naar de 21e tijd. 

De eerste vrije training voor de Moto2 klasse op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto in Spanje ging vrijdagochtend om 10:55 uur van start. Onder zeer zonnige en steeds warmere omstandigheden gingen de coureurs de baan op voor hun eerste sessie van het weekend.

Na zijn vervelende voetblessure is NTS RW Racing GP coureur Steven Odendaal er dit weekend voor de eerste keer in het seizoen bij. Ook keert Augusto Fernández terug binnen het Flexbox HP40 Pons team na het breken van zijn pols als gevolg van een hevige crash in Argentinië. Jake Dixon is er dit weekend niet bij nadat hij een hersenschudding opliep na een crash in de Verenigde Staten, zijn vervanger binnen het Sama Global Ángel Nieto Team is de Italiaanse veteraan Mattia Pasini.

Ook zijn er enkele veranderingen in de Moto2 klasse wat betreft de banden. Voor het eerst dit seizoen komt Dunlop met een nieuwe band die een groter oppervlak heeft vergeleken met de standaard Moto2 banden. Deze nieuwe band moet beter om kunnen gaan met het extra vermogen dat het Triumph motorblok heeft vergeleken met het Honda blok van vorig jaar.

Vroeg in de sessie waren er problemen voor de dit seizoen tweevoudig racewinnaar Lorenzo Baldassarri. Het fly-by-wire systeem van zijn Triumph bleek niet te werken waardoor zijn gashendel niet werkte. Nadat hij terugkeerde naar de pitbox en zijn team het probleem opgelost leek te hebben ging het vervolgens opnieuw mis en kon hij geen vermogen toepassen. Dit zorgde ervoor dat de Italiaan veel rijtijd miste op het Spaanse circuit.

Crashes waren er al vroeg voor Khairul Idham Pawi en Iker Lecuona. De Maleisiër ging onderuit in snelle bocht 5 (Curva Sito Pons), de Spanjaard crashte bij het insturen voor bocht 1 (Curva Expo ’92). Lecuona bleef ongedeerd, Pawi werd naar het medical centre gebracht voor een aantal check-ups.

Uiteindelijk klokte Jorge Navarro met een 1’41.819 de snelste rondetijd voor Red Bull KTM Ajo coureurs Brad Binder en Jorge Martin. Amerikaanse racewinnaar Tom Lüthi noteerde de vierde tijd voor Remy Gardner en Alex Márquez. Daarachter stonden Augusto Fernández, Tetsuta Nagashima, Luca Marini en Lorenzo Baldassarri in de top tien geklasseerd. Nederlander Bo Bendsneyder reed een keurige elfde rondetijd.

De rampzalige sessie van Baldassarri kende ook nog een vervelend einde. De Italiaan kwam hard ten val bij ter hoogte van bocht 5 (Curva Sito Pons). Met hoge snelheid ging Baldassarri de grindbak in maar bleef uiteindelijk ongedeerd.

De tweede vrije training voor de Moto2 klasse gaat vanmiddag om 15:10 uur van start.

 

Handige links Red Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App