Jorge Navarro was zaterdagochtend tijdens de derde vrije training voor de Moto2 klasse op Silverstone wederom het snelst voor Mattia Pasini en Remy Gardner. Nederlander Bo Bendsneyder kwam naar de achttiende tijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal klokte de 29e tijd.

Zaterdagochtend om 10:55 uur lokale tijd, 11:55 uur Nederlandse tijd ging de derde en laatste vrije training voor de Moto2 klasse van start op Silverstone. Onder zeer gunstige omstandigheden met een fel schijnende zon en een buitentemperatuur rond de 26°C kregen de Moto2 coureurs nog eens 45 minuten de tijd op het Engelse circuit.

Enea Bastianini had besloten om de rest van dit weekend aan zich voorbij te laten gaan omdat hij teveel last had van zijn enkel. Deze blessure liep hij op toen landgenoot Luca Marini tijdens de race op de Red Bull Ring in Oostenrijk crashte en hem daarin meenam. De Italtrans Racing coureur zal er in zijn thuisrace op het Misano World Circuit Marco Simoncelli naar alle verwachting weer gewoon bij zijn.

Halverwege de sessie had Jorge Navarro, die de vrijdag als snelste afsloot, de snelste rondetijd in handen voor Remy Gardner en Augusto Fernández. Ook thuisrijder Sam Lowes, leider in het kampioenschap Alex Márquez en een enigszins verrassende Andrea Locatelli wisten snelle rondetijden te rijden. Nederlander Bo Bendsneyder bleek langzaam maar zeker progressie te boeken en had de negentiende tijd in handen.

Richting het einde van de sessie kwamen de coureurs naar binnen voor een nieuwe set banden om daarmee een snelle rondetijd te rijden en een plaats bij de eerste veertien te bemachtigen.

Wederom was het Navarro die met een 2’04.648 de snelste rondetijd achter zijn naam wist te schrijven voor de Italiaanse veteraan Mattia Pasini en Remy Gardner. Augusto Fernández klokte de vierde tijd voor landgenoot Alex Márquez en Sam Lowes. Daarachter eindigden Tom Lüthi, de Italianen Luca Marini, Andrea Locatelli en Fabio di Giannantonio, Xavi Vierge, Nicolo Bulega, Lorenzo Baldassarri en Tetsuta Nagashima in de top veertien waardoor zij rechtstreeks door mogen naar Qualifying 2. Nederlander Bo Bendsneyder eindigde de sessie als achttiende, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal kwam naar de 29e tijd.

Een crash was er nog voor Tetsuta Nagashima, hij kwam ten val ter hoogte van bocht 17 (Luffield).

De kwalificatie voor de Moto2 klasse op Silverstone gaat vanmiddag om 16:10 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App