Nederlandse 1-2 in Aragon: Jeffrey Buis wint voor Scott Deroue

470
jeffey-buis
Jeffrey Buis (1) en Scott Deroue (2) op het podium in Aragon | foto© worldsbk.com

Jeffrey Buis heeft zondag op Motorland Aragon zijn derde WorldSSP300 zege behaald in acht dagen tijd. Scott Deroue maakte het Nederlandse succes compleet door als tweede de finish te passeren. Bahattin Sofuoglu eindigde in deze race als derde.

Opnieuw Nederlands succes zondagmiddag in Aragon tijdens de laatste race van de Pirelli Teruel Round. Jeffrey Buis wist namelijk opnieuw de WorldSSP300 race op indrukwekkende wijze op zijn naam te schrijven. De jonge Nederlander kende een goede start van de race en wist in de beginfase meteen een klein gaatje te slaan op de rest van het veld. De rest van het veld ging vervolgens met elkaar de strijd aan, koren op de molen van de MTM Kawasaki Motorport coureur die daardoor ronde na ronde verder afstand wist te nemen.

Buis passeerde uiteindelijk met een voorsprong van ruim van vijf seconden op de nummer twee als winnaar de finish. Achter de coureur uit Steenwijkerwold was het een strijd op haren en snaren voor de overige twee podiumplaatsen.

Een ronde voor het einde leek het erop dat er een Nederlandse 1-2-3 in de maak was, zij het niet dat Koen Meuffels een ronde te vroeg zijn handen in de lucht stak. Meuffels had het echter snel in de gaten, maar de jonge Brabander verloor daarbij wel een aantal plaatsen in de grote kopgroep.

Uiteindelijk was het een ronde later Scott Deroue die de strijd voor de tweede plaats in zijn voordeel wist te beslissen en achter zijn teamgenoot zorgde voor een Nederlandse 1-2 in deze race. Bahattin Sofuoglu eiste de laatste podiumplaats terwijl Thomas Brianti als vierde de finish passeerde.

Meuffels herstelde zich na zijn ‘blunder’ razendsnel en wist met een sublieme laatste ronde alsnog als vijfde de finish te passeren.

Mika Perez passeerde als zesde de finish voor Unai Orradre, Victor Rodriquez, Bruno Irraci en Sabatucci.

Glenn van Straalen, de vierde Nederlander in deze race, passeerde als negentiende de finish.

Tussenstand kampioenschap
Buis verstevigde met zijn overwinning de leidende positie in de tussenstand van het kampioenschap. De MTM Kawasaki Motorport coureur gaat nu aan de leiding met 127 punten, elf meer dan Deroue die met 116 gescoorde WK punten de tweede plaats inneemt.

Voor een uitgebreider verslag van deze en de andere sessies van deze derde dag verwijzen we jullie naar de Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl – Liveblog zondag.

Handige links  Pirelli Teruel Round 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.