Er zal in 2019 een nieuw Nederlands & Duits team aan de start verschijnen in de WorldSSP 300 klasse van het World Superbike kampioenschap. Frank Krekeler (SKM) en Rob Vennegoor (RT Motorsports) hebben de handen ineengeslagen en zullen vanaf komend seizoen onder de teamnaam Nutec-RT Motorsport by SKM – Kawasaki aan de start verschijnen.

Frank Krekeler (SKM) en Rob Vennegoor (RT Motorsports) zijn trots om hun nieuwe WorldSSP 300 team, genaamd Nutec – RT Motorsports by SKM – Kawasaki, te kunnen presteren. Beide teameigenaren hebben al een lange geschiedenis in de racerij. Met de combinatie

SKM en RT Motorsports kan het team een alles-in-één concept leveren. SKM gevestigd in Greven Duitsland is een full service tuning centrum met alles in eigen huis, dit geeft het team een uniek concept.

Het doel van Krekeler en Vennegoor is even eenvoudig als moeilijk; ze willen de WorldSSP300 titel winnen met hun nieuw opgezette Nutec – RT Motorsports van SKM – Kawasaki.

Om dit doel te bereiken hebben ze inmiddels drie jonge en zeer getalenteerde rijders aan zich weten te verbinden, coureurs die dus allen in 2019 uit zullen komen in de WorldSSP 300 klasse van het World Superbike kampioenschap. Naast deze 3 coureurs is er tevens nog een vierde rijder die onder de vlag van Carl Cox – RT Motorsports van SKM – Kawasaki aan de start zal verschijnen.

De eerste coureur is de 19-jarige Zuid-Afrikaan Dorren Loureiro, hij werd vorig jaar vijfde in het Supersport 300 kampioenschap op een Kawasaki Ninja 400. Loureiro heeft dit jaar een aantal geweldige races achter de rug en heeft zijn zinnen voor 2019 gezet op het behalen van podiumplaatsen.

De volgende nieuwkomer is Nick Kalinin. De 19-jarige Oekraïner maakte vorig jaar een indrukwekkende start in de WorldSSP300 klasse maar kende dit seizoen minder succes vanwege een zware crash tijdens de Italiaanse ronde van het kampioenschap in Imola. Eenmaal volledig hersteld zal ook Kalininin een kandidaat zijn voor podiumplaatsen.

De derde naam binnen het team is Dino Iozzo, 17 jaar oud en landgenoot van Loureiro. De jonge Zuid-Afrikaan toonde tijdens een recente test veel progressie en zowel zijn eigen verwachtingen maar ook die van Nutec – RT Motorsports by SKM – Kawasaki zijn hoog voor het komende seizoen.

De 21-jarige Tom Bramich uit Australië, zal ook deel uitmaken van het team, maar hij zal racen in de kleuren van Carl Cox – RT Motorsports van SKM – Kawasaki. Dit team zal zich aansluiten bij alle sterke punten van Nutec – RT Motorsports door SKM – Kawasaki, maar zal worden ondersteund door Carl Cox Motorsports.

Voor Vennegoor is de samenwerking met Carl Cox Motorsports een heel bijzondere samenwerking omdat hij een lange relatie heeft met het begeleiden vanAustralische coureurs. Dit project creëert een hype` “Down Under” aangezien één van de grootste motorsportliefhebbers DJ Carl Cox is hoofdsponsor van dit project.

Met deze samenwerking gaat een langgekoesterde wens van Vennegoor in vervulling; het bouwen van een Europees platform voor Australische jonge en getalenteerde wegracetalenten. Bramich is de eerste coureur die onderdeel is van dit nieuwe en spannende project.

Teammanager Rob Vennegoor: “Ik ben trots op dit nieuwe project en met alle sterke partners weet ik zeker dat 2019 een goed jaar voor ons wordt. Binnenkort starten we met ons intensieve testprogramma. Ik kan onze partners niet genoeg bedanken voor hun steun aan dit nieuwe project. We hebben een uniek concept gecreëerd, bouwen voort op vele jaren ervaring en samen met Frank kunnen we niet wachten op het seizoen 2019!”

Nutec – RT Motorsports by SKM – Kawasaki zal met de nieuwe Kawasaki Ninja 400 aan de start verschijnen en is komend seizoen één van de officiële Kawasaki Europe WorldSSP300 teams.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App