Nieuw in 2020: Lentink Sports Racing

194
lentink-sports-racing
Manuel Wienen (l) - Ten Kate Racing Products en Tristan Lentink (r) | foto© Lentink sports

Er zal in 2020 een nieuw Nederlands wegraceteam haar intrede doen op de Nederlandse en Duitse circuits. Tristan Lentink is met zijn bedrijf Lentink Sports begonnen met het opzetten van een eigen raceteam. Hiermee gaat voor de voormalig wegracecoureur en huidige rijderscoach een lang gekoesterde wens in vervulling.

Tristan Lentink, momenteel nog werkend als rijderscoach, heeft zelf op hoog niveau geracet en heeft zich na het abrupt moeten beëindigen van zijn carrière als actief coureur gericht op het coachen van jonge talentvolle rijders in de motorsport en dat bleek een goede zet. In 2018 werd Guus Boes namelijk onder begeleiding van Lentink Nederlands kampioen in de ONK Supercup 600 en in 2019 coachte hij Jeroen Hilster naar deze titel.

Voor het komende seizoen zal de inwoner van Assen zijn activiteiten uitbreiden en met een eigen raceteam, onder de naam Lentink Sports Racing, van start gaan in de Supersport 600 klasse van het IDM en de OW Cup.

Tristan Lentink: “Al enige tijd loop ik rond met het idee om een eigen raceteam te beginnen en daar heb ik een heldere visie over. Lentink Sports Racing is inmiddels een feit en ik ben daar enorm trots op. Het moet een team worden waar helderheid en transparantie de boventoon voert. De rijders, teamleden en sponsoren moeten weten waar ze voor getekend hebben met duidelijke richtlijnen zodat iedereen weet wat er van ze verlangd wordt en waar ze aan toe zijn. We gaan de rijders faciliteren met de best mogelijke materialen en ondersteuning. Ik zal naast teameigenaar ook blijven functioneren als rijderscoach en de coureurs zo proberen naar een hoger level te brengen.”

Lentink heeft inmiddels al een team met enthousiaste monteurs en data-specialisten aangetrokken, allemaal ervaren mannen die niet kunnen wachten om hun handen uit hun mouwen te steken.

Tristan Lentink: “Het zal een meerjaren plan worden met als hoger doel om uiteindelijk in het WK te gaan rijden. We gaan met de rijders een uitgebreide voorjaarstraining doorlopen om ze maximaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Uiteraard worden de rijders door mij persoonlijk fysiek getraind in een door derde partij beschikbaar gestelde gym. De rijders zullen uitkomen op een door Ten Kate geprepareerde nieuwe Yamaha R6 en wij krijgen volledige ondersteuning van Ten Kate Racing Products.”

Buiten de aanschaf van de racemotoren is er ook al een trailer aangeschaft die inmiddels wordt verbouwd tot een motorhome waar alle teamleden kunnen verblijven en waarmee de motoren zullen worden vervoerd. De huisstijl van Lentink Sports Racing is inmiddels al ontworpen door Skip van Rooijen van Skippy Design, kortom het ziet er allemaal veelbelovend uit. Wie de coureurs voor het team gaan worden is nog niet bekend, hierover zal binnenkort meer duidelijk over komen.

Tristan Lentink: “Er zijn inmiddels al diverse gesprekken gevoerd met nieuwe rijders en dat ziet er allemaal veelbelovend uit. Zeer binnenkort zullen wij het gehele team met trots aan u gaan presenteren. Wij hebben inmiddels al een paar zeer enthousiaste sponsoren mogen verwelkomen maar we zijn uiteraard nog op zoek naar meerdere sponsoren. Als u, als potentiële sponsor dit idee omarmt en hier graag aan mee wilt werken kunt u ten aller tijden contact met mij opnemen.”

Tristan Lentink is telefonisch te bereiken op het volgende nummer: 06-31951515

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App