Met nog slechts twee maanden te gaan alvorens het 2017 World Superbike seizoen op het circuit van Phillip Island in Australië van start gaat heeft de organisatie een nieuw tijdschema en weekendprogramma voor komend seizoen wereldkundig gemaakt.

Met de komst van de nieuwe World Supersport 300 klasse zal er komend seizoen een enigszins gewijzigd tijdschema ingevoerd worden voor het 2017 World Superbike kampioenschap. Net als voor de WorldSBK en WorldSSP categorie zal deze nieuwe klasse een zelfde format krijgen, iets dat inhoudt dat er naast de vrije trainingen een tweetal Superpole kwalificaties zullen worden verreden.

Zoals gebruikelijk zullen op vrijdag de vrije trainingen verreden worden gevolgd op zaterdag door nogmaals een drietal vrije trainingen (WorldSBK, WorldSSP en STK1000) alvorens de WorldSBK klasse om 10:30 zal beginnen aan hun Superpole kwalificaties. Na de hoofdcategorie staan vervolgens de twee Superpole kwalificaties op het programma voor de nieuwe WorldSSP300 categorie alvorens op zaterdagmiddag om 13:00 uur de eerste WorldSBK race van het weekend wordt verreden.

Na deze eerste wedstrijd komen de WorldSSP coureurs zaterdagmiddag in actie voor hun twee Superpole kwalificaties waarna de STK1000 klasse de dag afsluiting met hun kwalificatie die nog volgens het bestaande format verreden wordt.

Op zondag wordt vervolgens de dag geopend met een drietal warm-up sessies (WorldSSP, WorldSBK, STK1000). Na deze sessies komend de WorldSSP coureurs om 11:30 uur in actie voor hun wedstrijd gevolgd om 13:00 uur door de tweede WorldSBK race van het weekend.

De WorldSSP300 wedstrijd staat gepland om 14:20 uur waarna de STK1000 coureurs om 15:15 uur het weekend afsluiten met hun race.

worldsbk-tijdschema

 

Win, win, win……….

Ben jij ook één van de vele duizenden wegracefans die dagelijks geniet van het gratis Racesport.nl nieuws?  Steun het werk van de Racesport.nl redactie door mee te doen aan de 2016 Racesport.nl support actie, een actie waarmee er opnieuw fantastische prijzen te winnen zijn.

Mooier kunnen we het niet maken toch?   Lees meer: bit.ly/2eGpcd5