Sinds de start van Oosterveen’s racing uit Dalfsen zal er komend seizoen voor het eerst geen coureur op een motor plaats nemen die luistert naar de familienaam Wienen. Voor 2019 heeft het Overijsselse team de talentvolle Jeroen Hilster gecontracteerd.

De 17-jarige Jeroen Hilster is afkomstig uit het Drentse Lieveren. In 2018 werd hij veertiende in de ONK Supercup 600 met als beste prestatie een vijfde plaats. In 2017 won de Drent met overmacht de ONK titel in de ProCup 600 van de OW Cup. De coureur, die studeert op het Johan Cruyff College in Groningen, leeft voor de sport. Dat blijkt ook wel uit het feit dat hij als 16-jarige al de BV JH racing heeft opgericht, het bedrijf waarin hij zijn race activiteiten heeft onder gebracht. Aangezien hij nog geen achttien was moest de rechter destijds hier zelfs zijn goedkeuring aan geven.

Naast de ondersteuning door Oosterveen’s racing, wordt Hilster ook begeleid door Tristan Lentink van Lentink sports. Samen met Lentink heeft hij eind december al een aantal dagen getraind op de circuits van Almeria en Andalucia in Spanje.

In maart gaat hij voor het eerst op de door ten Kate Racing Products getunede Yamaha R6 van Oosterveen’s racing plaats nemen tijdens een trainingsstage op het circuit van Valencia. Tijdens de eerste race op 6 april moet dan blijken waar hij staat in het sterker geworden ONK SuperCup 600 veld om het Nederlands kampioenschap.

Teameigenaar Chris Wienen is blij met het talent en hoopt dat de Drent mee kan strijden om het podium en dat het team hem kan helpen op weg naar een mooie toekomst in de motorsport.

“Wij kunnen als team het totale pakket compleet maken, zodat de rijder ook naar de toekomst toe bagage meekrijg waar die mee verder kan”, aldus Wienen. “Wij zijn zelfs nog iets verder gegaan door een samenwerking en contract aan te gaan met het bedrijf van de ouders van Jeroen, Ashford Formula Nederland. Het team zal dit jaar dan ook onder de naam Oosterveen’s Ashford Formula racing op de circuits te vinden zijn. Oosterveen is als sponsor inmiddels een begrip binnen de OW cup en blijft ook als vanouds betrokken bij het team.”

Hilster zelf is blij dat alles rond hem nu goed geregeld is.

“Vorig seizoen heb ik veel progressie kunnen boeken in mijn eerste seizoen op een 600. De eerste race als laatste geëindigd en de laatste race als vijfde. Dit jaar hoop ik sowieso voor het podium te kunnen rijden”, aldus de coureur die staat te popelen om de eerste race op te stappen.

Tristan Lentink, coach en begeleider van Hilster:

“Het is een gedreven jongen, die best wel wat laat zien en mij het afgelopen seizoen verbaasd heeft, en dan moet je van goede huize komen. Het is super dat hij in dit team is opgenomen, waar alles in huis is met vakkundige mensen. Het is prettig dat de coureur daar rust heeft en nu moet hij zelf het laatste puzzelstukje invullen waar ik hem bij ga ondersteunen.”

Voor het licht op groen gaat bij de eerste race op 6 april, gaat het team eind maart eerst nog trainen op het circuit van Valencia in Spanje.

2019-oosterveen

v.l.n.r. Klaas Oosterveen, (Oosterveens’s olie) Eric Hilster (Asford Formula Nederland), Jeroen Hilster (rijder) en Chris Wienen, (teammanager) | foto© Kees Siroo