RacePlan en Ten Kate Racing Products organiseren binnenkort weer een aantal technische cursussen gericht op de wegracesport. De cursussen wordt gegeven in een speciaal daar voor ingerichte cursusruimte bij Ten Kate Racing Products waar met behulp van een demonstratiemodel en filmbeelden de cursussen visueel ondersteunt worden.

In 2015 hebben RacePlan en Ten Kate Racing Products in samenwerking met de OW Cup voor het eerst een cursus opgezet. Deze cursus behandelde de basisbeginselen van vering en de basisbeginselen van datalogging. De cursus is maar liefst 4 keer gegeven en de reacties van de deelnemers waren positief. Een veelgehoorde opmerking van de deelnemers was dat ze graag meer wilden leren over vering en de verschillende vering-componenten.

De afgelopen jaren zijn er op basis van het commentaar van de deelnemers dan ook twee nieuwe cursussen opgezet, waarbij er een aparte cursus over vering en een aparte cursus over het gebruik van datalogging wordt aangeboden.

Nieuw is dat er in laatstgenoemde cursus aandacht besteed wordt aan de elektronische ondersteuning die op de nieuwe generatie Superbike motoren is te vinden. Doel is dan om te leren hoe je traction-control, anti-wheely control en engine-brake systemen afstelt.

Voor de beginners is er de introductiecursus waarin je de basis-beginselen leert van hoe je een racemotor afstelt van vering, eindoverbrenging en banden. Deze cursus is bedoeld voor coureurs die een eerste stap willen maken in het leren afstellen van een motor.

Ook in deze winterperiode staan er weer een aantal cursussen op het programma.

OW Cup Introductiecursus:

 • Afstellen van een racemotor
 • Zaterdag 1 februari 2020
 • Cursusduur: 10:30-15:00
 • Locatie: Ten Kate Training Center, Rollecate 55 Nieuwleusen

  € 140,- inclusief lunch en 21% BTW     Meer info en inschrijfmogelijkheid

Basiscursus vering:

 • Afstellen vering/demping
 • Zaterdag 8 februari 2020
 • Cursusduur: 09:00-16:30
 • Locatie: Ten Kate Training Center, Rollecate 55 Nieuwleusen

  € 269,- inclusief lunch en 21% BTW     Meer info en inschrijfmogelijkheid

Basiscursus Data & Elektronica:

 • Data logging en elektronica
 • Zaterdag 22 februari 2020
 • Cursusduur: 10:00 – 16:00
 • Locatie: Ten Kate Training Center, Rollecate 55 Nieuwleusen

  € 269,- inclusief lunch en 21% BTW   Meer info en inschrijfmogelijkheid

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App