Nieuwe road race in 2021 op het Isle of Wight: de Diamond Races

102
Steve Plater (links) en James Hillier verkennen het nieuwe circuit van de Diamond Races op het Isle of Wight | foto© Diamond Races

In 2021 staat er een gloednieuw Roadracing evenement op de kalender. Op het Isle of Wight zullen dan voor het eerst de Diamond Races worden gehouden in een prachtige setting op het kleine eiland. Het circuit zal zeer veelzijdig zijn met snelle stukken langs de kust maar ook met technische secties en lange bochten. 

Een uniek evenement zal in 2021 voor het eerst georganiseerd worden op het Isle of Wight. Het kleine eiland onder Engeland zal de locatie zijn voor de Diamond Races, een gloednieuw Roadracing evenement over de openbare wegen aldaar.

Evenementen zoals de North West 200, Isle of Man TT, Ulster Grand Prix en Macau Grand Prix kennen we natuurlijk al jaren maar in 2021 zal er een nieuwe ‘International Road Race’ toegevoegd worden aan de kalender. Het Isle of Wight zal het decor zijn van de Diamond Races, een uitdagende road race over de wegen van het eiland dat gelegen is onder Engeland.

Het eerste evenement zal begin oktober, na afloop van de laatste ronde van het 2021 Bennet British Superbike Championship, op de kalender komen.

Track Map van de Diamond Races op het Isle of Wight | foto© Diamond Races

De organisatie bestaat niet uit zomaar de eerste de besten, de mensen die betrokken zijn bij dit evenement hebben allemaal een schat aan ervaring in de (road) racewereld waaronder Gary Thompson (Clerk of the Course van de Isle of Man TT), Neil Tuxworth (meervoudig Isle of Man TT podium finisher en jarenlang Honda Racing teambaas) en Steve Plater (meervoudig Isle of Man TT winnaar). Ook is James Hillier, één van de grote namen in road racing en Isle of Man TT winnaar, er als coureur bij betrokken. Hij heeft alvast zijn eerste ronde van de Diamond Races gereden en heeft ook bevestigd dat hij er tijdens de eerste editie sowieso bij zal zijn.

De organisatie van de Diamond Races met een aantal grote namen | foto© Diamond Races

Meer informatie: diamondraces.com

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App