De Bennetts British Superbike Championship organisatie heeft een nieuwe voorlopige 2020 kalender vrijgegeven. De nieuwe kalender bestaat uit een zes triple-header-evenementen met in totaal 18 wedstrijden. Het TT Circuit Assen ontbreekt op de nieuwe voorlopige kalender.

Na uitgebreid overleg met teams, tv-zenders, partners en circuits zal het 2020 Bennetts British Superbike Championship na een lange onderbreking vanwege de uitbraak van het coronavirus – mits alles volgen plan verloopt – begin augustus van start gaan. De hernieuwde kalender bevat een zestal wedstrijdweekenden waarin per weekend maar liefst drie races zullen worden verreden.

Onderstaand de vernieuwde maar nog voorlopige 2020 kalender

  • 07,08 en 09 augustus: Donington Park (Nationaal)
  • 21,22 en 23 augustus: Snetterton
  • 04,05 en 06 september: Silverstone (Nationaal)
  • 18,19 en 20 september: Oulton Park
  • 02,03 en 04 oktober: Donington Park (Grand Prix)
  • 16,17 en 18 oktober: Brands Hatch (Grand Prix)

De British Superbike Championship organisatie heeft gekozen voor bovenstaande zes circuits, allemaal circuits met veel ruimte. Eén van de redenen hiervoor is dat op deze circuits voldoende ruimte is voor social-distance en de kans om de BSB fans toegang te verlenen het grootst is.

Gezien de vermindering van het aantal kampioenschapsraces van 27 naar 18, zal de gebruikelijke ‘Showdown’ in 2020 geen doorgang vinden. Voorafgaand aan het eerste wedstrijdweekend op Donington Park zal een officiële test plaatsvinden, waarvan de volledige details binnenkort zullen worden bekend gemaakt.

Bennetts British Superbike Championship directeur Stuart Higgs: “Het is een ongelooflijk uitdagende periode geweest, maar het enthousiasme, de inzet en de passie van iedereen die bij het kampioenschap betrokken zijn, is uitstekend geweest. Het is een grote stap voorwaarts om deze nieuwe voorlopige kalender aan te kondigen. Uiteraard zijn we erg teleurgesteld dat een aantal traditionele circuits geen deel uitmaken van deze nieuwe voorlopige kalender, hetgeen een resultaat is van zeer gedetailleerde evaluaties van de operationele, logistieke en economische gevolgen voor alle circuits die uit de COVID 19-pandemie zijn voortgekomen. De boodschap is echter wel dat we er nu al naar uitkijken om in 2021 weer een volledige kalender af te kunnen werken waarop deze circuits weer terugkeren. We zijn tevens optimistisch over het feit dat we dit seizoen de BSB-fans kunnen verwelkomen en deze kunnen laten genieten van de sport op deze grote circuits waar veel ruimte is voor social-distance. We werken samen met de circuits om hiervoor protocollen af te spreken die voldoen aan alle relevante richtlijnen. Voorlopig blijft de focus echter liggen op de voorbereiding van deze verschillende protocollen en operationele details om de veiligheid van iedereen in de BSB-gemeenschap te garanderen.”

Zoals we op bovenstaande kalender kunnen zien ontbreekt het TT-Circuit Assen op bovenstaande kalender. De Nederlandse ronde van het British Superbike Championship stond oorspronkelijk in september op het programma.

De 18 geplande races zullen allemaal live zullen worden uitgezonden op Eurosport.

2020-bsb-kalender


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App