Nigel Walraven zal ook in 2019 actief zijn als coureur in het FIM Endurance World Championship. De 30-jarige Nederlander heeft hiervoor overeenstemming bereikt met het Zwitserse Team Bolliger.

Nigel Walraven deed in het verleden al de nodige ervaring op als coureur in het FIM Endurance World Championship. Voor komend seizoen zal de regerend ONK SuperCup 1000 kampioen opnieuw zijn opwachting maken in het kampioenschap. Walraven zal namelijk met Roman Stamm en Sebastien Suchet het Team Bolliger vormen.

Team Bolliger, dat in 2019 opnieuw aan de start zal verschijnen met een snelle Kawasaki ZX-10R, eindigde in het seizoen 2017-2018 als negende in de eindstand van het kampioenschap en wist eerder dit jaar tijdens de Bol ‘d Or als vierde te finishen in de eerste race meetellend voor het 2018-2019 kampioenschap. In de tussenstand van het kampioenschap neemt het team momenteel de zesde plaats in.

Naast zijn deelname in het FIM EWC zal Walraven in 2019 tevens zo goed als zeker zijn ONK SuperCup 1000 titel gaan verdedigen in de Nederlandse OW Cup. Ondanks dat dit een moeilijke opgave zal worden – vanwege de kalender zal Walraven drie OW Cup racedagen missen – wordt er momenteel achter de schermen hard gewerkt om ook deze plannen doorgang te kunnen laten vinden.